ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο προωθείται από την ηγεσία του υπουργείου η δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων», χρηματοδοτούμενων από τους συλλόγους γονέων των μαθητών.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα "ανεξάρτητα σχολεία" θα είναι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και προβλέπεται να ιδρύονται από συλλόγους γονέων, πανεπιστήμια και δήμους, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, χωρίς όμως δυσβάστακτα δίδακτρα». Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του θεσμού, ο οποίος υπάρχει, ήδη, σε χώρες του εξωτερικού, φαίνεται να είναι, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, του προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), Χαράλαμπου Κυραϊλίδη, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, την προηγούμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται κατηγορηματικά ότι δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και ότι ο υπουργός «ούτε σκέπτεται ούτε συζητά τέτοιου είδους "εμπνεύσεις" περί επιβολής διδάκτρων στα δημόσια σχολεία».

Τέλος, σημειώνεται ότι το υπουργείο εργάζεται «με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση και τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.