ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θυμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε … ιδρυτικό συνέδριο

Ενιαίο πολιτικό φορέα θέλουν οι Κινήσεις Πολιτών

Το θέμα του «ιδρυτικού συνεδρίου» για τη δημιουργία ενός «ενιαίου πολιτικού φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας», επαναφέρουν στο τραπέζι οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που μετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Φέρνουν μάλιστα σε … δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι τα περί «ιδρυτικού συνεδρίου» αποτελούν απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος, ακριβώς τη στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί το … στρίβειν δια του αρραβώνος με μία «προγραμματική συνδιάσκεψη» που προγραμματίζει για τον Μάιο και επιμένοντας στην «οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια» των συμμετεχόντων στο εγχείρημα. Μιλά δηλαδή για έναν συνασπισμό δυνάμεων και όχι για νέο κόμμα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι δύο εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών Νίκος Διακουλάκης και Γιάννης Τούντας, πρότειναν να «αποσαφηνιστεί»ο χαρακτήρας του ιδρυτικού συνεδρίου που αποτελεί απόφαση και του πρόσφατου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ως «συνέδριο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας». Ζήτησαν μάλιστα να διαμορφωθεί ένας οδικός χάρτης για το ιδρυτικό συνέδριο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το διάλογο με τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις και στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, δημόσιες εκδηλώσεις και την οργάνωση των προσυνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών με ευθύνη της κεντρικής «Επιτροπής Επανίδρυσης», θυμίζοντας με νόημα ότι και αυτή αποτελεί απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο άνδρες πρότειναν ακόμα στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ως το ιδρυτικό συνέδριο να ενισχυθεί η πολιτική και οργανωτική λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ρίχνοντας βάρος στην «ενιαία» πολιτική της έκφραση και τις «κοινές»πολιτικές πρωτοβουλίες των φορέων και των ατόμων που την συναποτελούν.

Όσο για τις ανάγκες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, πρότειναν τη συγκρότηση επιμέρους θεματικών εισηγητικών επιτροπών με τη συμμετοχή και στελεχών του ευρύτερου χώρου, κάτι που έγινε δεκτό. Αυτές θα επιμεληθούν τις επιμέρους εισηγήσεις και θα οργανώσουν θεματικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες δημόσιου διαλόγου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.