ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνάντησή της με τον Μάρτιν Σουλτς

Γενναία βοήθεια ζήτησε η Φώφη

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο προς την Ανάπτυξη. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα επενδυτικό κλίμα», είπε, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, «όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε στον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου την ανάγκη η ύφεση να πάψει να πνίγει την χώρα μας, αλλά και εκείνοι να κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα οι εταίροι μας.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, μίλησε για ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα και τον ενημέρωσε για τις δέκα προτάσεις που κατέθεσε χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Είναι ώρα να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία,στον Λίβανο, στην Ιορδανία, και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με «επίσημο» και ασφαλή τρόπο»,είπε, χωρίς τους αδίστακτους διακινητές, που οδηγούν στον θάνατο αθώους ανθρώπους. Θυμίζοντας ότι η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του Ευρωπαϊκού ιδεώδους, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε ότι «κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου», για να ζητήσει γενναία ευρωπαϊκή βοήθεια προκειμένου η Ελλάδα που επί πενταετία βρίσκεται σε μεγάλη κρίση να αναλάβει το δικό της μερίδιο στην υπόθεση των προσφύγων. Τόνισε ωστόσο την ανάγκη, η βοήθεια αυτή να μην συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.