ΚΟΣΜΟΣ

Με συντριπτική πλειοψηφία

Η Βουλή του Κοσόβου επικύρωσε τη συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την ΕΕ

Η Βουλή του Κοσόβου με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε το νόμο κύρωσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θεωρείται ορόσημο για την οικονομική ανάπτυξη του Κοσόβου.

Στη Βουλή των 120 εδρών υπέρ του σχεδίου νόμου κύρωσης της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την ΕΕ ψήφισαν 86 βουλευτές.

Η συμφωνία που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του κράτους δικαίου στο Κόσοβο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Ίσα Μουστάφα.

“Τώρα θα συναλλασσόμαστε με μία αγορά με πληθυσμό άνω των 500 εκ. κατοίκων” επισήμανε.

Η αντιπολίτευση του Κοσόβου δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στη Βουλή.

Με αίτημα την ακύρωση της συμφωνίας για τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων στο βόρειο Κόσοβο, επειδή, όπως υποστηρίζουν, δίνει περισσότερες εξουσίες στους δήμους του Κοσόβου με σερβικό πληθυσμό και της συμφωνίας με το Μαυροβούνιο για την οριοθέτηση των συνόρων τα κόμματα της αντιπολίτευσης διοργανώνουν διαμαρτυρίες και εμποδίζουν τις εργασίες της Βουλής.

Τους τελευταίους δύο μήνες βουλευτές της αντιπολίτευσης διαταράσσουν το κοινοβουλευτικό έργο με διάφορους τρόπους, έχουν ρίξει δακρυγόνα στην αίθουσα την ώρα συνεδρίασης του Σώματος, έχουν ρίξει αυγά στον πρωθυπουργό την ώρα που μιλούσε στα μέλη της Βουλής.

Επέτρεψαν μόνο τη διεξαγωγή της χθεσινής συνεδρίασης και ψηφοφορίας και συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας μίλησε ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

Ο Γκλάουκ Κονιούφτσα, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κινήματος "Αυτοδιάθεση" δήλωσε ότι τα τρία ισχυρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία, επειδή θεωρούν τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ως αντάλλαγμα της ΕΕ, επειδή το Κόσοβο κατέληξε στη συμφωνία με το Βελιγράδι που προβλέπει τη συγκρότηση Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.