ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται η δίκη

Ιδιοκτήτης της καφετέριας που βρισκόταν ο Π. Φύσσας: Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν είδα...

Δυσαρέσκεια και έκπληξη προκάλεσαν στην Έδρα του δικαστήριου της Χρυσής Αυγής, τα δεκάδες «δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, δεν γνωρίζω του μάρτυρα Δημοσθένη Δημητράκου, που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δούλευε στην καφετέρια «Κοράλλι».

Ο μάρτυρας, αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας, απαντούσε στις ερωτήσεις δικαστών και συνηγόρων είτε ότι δεν θυμάται είτε ότι δεν γνωρίζει, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία τού είπε: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη».

Και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου όμως δεν άφησε ασχολιαστη την στάση του μάρτυρα λέγοντάς του: "Μα δεν θυμάστε τίποτε... συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια...».

Ο Δημοσθένης Δημητράκος κατέθεσε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του βρέθηκαν στην καφετέρια για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρι Σεν Ζερμέν και ότι λόγω της μετάδοσης το μαγαζί ήταν γεμάτο. Κατέθεσε, επίσης, πως εντός της καφετέριας ο ίδιος δεν είδε κανέναν διαπληκτισμό ή λογομαχία μεταξύ των θαμώνων. Μετά το τέλος του αγώνα, όπως είπε ο μάρτυρας, όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα, κάνοντας ένα νεύμα προς την απέναντι πλευρά, του απάντησε: «οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορο'υμε στη γειτονιά μας». Ο μάρτυρας είπε πως κοίταξε απέναντι και είδε τέσσερις φιγούρες και τον έπιασε κάτι σαν πανικός ότι θα «μπορούσε να γίνει τσαμπουκάς».

«Μου ήρθε ένας πανικός ένας φόβος...αυτό. Ήταν ακόμα έξω από το μαγαζί και ετοιμαζόταν να φύγει ένας θαμώνας που ήξερα ότι ήταν αστυνομικός. Πήγα και του είπα: δεν κάθεσαι λίγο μήπως γίνει κάτι; Φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει και ηρέμησα και μπήκα στο μαγαζί...μέτα από λίγο διάστημα άκουσα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ να περνάνε έξω από το μαγαζί. Η παρέα του Φύσσα είχε φύγει προς τα πάνω κι είχα ησυχάσει. Συνέχισα την δουλειά μου. Δεν είδα τίποτε. Ημουν μέσα στο μαγαζί, μετά μάθαμε τι έγινε. Αργά το βράδυ, ήρθε ένας αστυνομικός και μας είπε ότι έγινε μια συμπλοκή κι έχουμε έναν τραυματία...Ζήτησε τον αδερφό μου για κατάθεση, Μάλλον..πρέπει να είπε ότι απεβίωσε ο τραυματισμένος» κατέθεσε ο κ. Δημητράκος. Όπως είπε, την άλλη μέρα έμαθε από τη γειτονιά ότι κάποιοι της Χρυσής Αυγής «επιτέθηκαν στο παιδί και το μαχαίρωσαν».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν γνωρίζει άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε πως έχει ακούσει από τα ΜΜΕ «πως χτύπησαν λαθρομετανάστες. Όχι λαθρομετανάστες... μικροπωλητες αλλοδαπούς σε λαϊκή. Και ότι συγκρούονται ακροαριστεροί με ακροδεξιούς... Ξέρω και ότι κάποιος χτύπησε τον δήμαρχο στην Αθήνα».

Η διαδικασια αναμένεται να συνεχιστεί με την καταθεση του αδελφού του μάρτυρα, ιδιοκτήτη της καφετέριας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.