ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες

Ικανοποίηση Κομισιόν για την ψήφιση των προαπαιτούμενων

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώνουν την έκθεση αξιολόγησης, την οποία και θα υποβάλουν στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξετάζουν αν το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων συνάδει με τα συμφωνηθέντα. Η θετική αξιολόγηση των θεσμών θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 2 δις ευρώ που συνδέονται με την πρώτη δέσμη προαπαιτουμένων, αλλά και των 10 δις ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα το ΕWG, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.