ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο οργανωμένο βήμα

Ηπειρώτικα προϊόντα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Το πρώτο, οργανωμένο βήμα για την προώθηση ηπειρώτικων προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, έγινε με τη συμμετοχή της Ηπείρου στην 3η Διεθνή Κλαδική έκθεση τροφίμων «FOODEXSAUDI 2015», που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Νοεμβρίου στη Τζέντα.

Επιχειρήσεις που παράγουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ελιές, ελαιόλαδο, τυροκομικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, που δραστηριοποιούνται στην εμφιάλωση νερού, τη συσκευασία βοτάνων και αρωματικών φυτών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας- Φιλιππιάδας και ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, παρουσίασαν στη διεθνή έκθεση τα ποιοτικά ηπειρώτικα προϊόντα τους.

Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και των επιμελητηρίων Άρτας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής, επικεφαλής της οποίας ήταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τζέντα, να ενημερωθούν για τα ενδιαφέροντα, τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της Αραβικής αγοράς, ενώ πραγματοποίησαν συναντήσεις με Σαουδάραβες εισαγωγείς και εμπόρους. Παράλληλα, έγινε αναλυτική παρουσίαση των ηπειρώτικων προϊόντων, ενώ από τις διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις και εν γένει τις επαφές στη διάρκεια της Έκθεσης, έχει εκδηλωθεί, κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον για συγκεκριμένα προϊόντα, για τα οποία θα υπάρξουν νέες επικοινωνίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων παραγωγών και εισαγωγέων.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που πρόσφερε στην ηπειρώτικη αποστολή, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Τζέντα.

Ο κ. Καχριμάνης, είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Τζέντας, τον Εμπορικό Ακόλουθο του Ελληνικού Προξενείου κ. Θ. Ξυπολιά και εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία, κατά τις οποίες εξετάστηκαν τρόποι απλοποίησης και διευκόλυνσης των εξαγωγών προς τη χώρα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Έκθεσης, ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι η Σαουδική Αραβία, είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ηπειρώτικα ποιοτικά προϊόντα και προσέθεσε: «Η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον εξωστρεφή προσανατολισμό της ηπειρωτικής παραγωγής, θα στηρίξει κάθε επιχείρηση που θα θελήσει να επεκταθεί στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και σε άλλη αγορά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.