ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες όμηροι

Επίθεση ενόπλων σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μάλι

Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρεία σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί, φωνάζοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Στον χώρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, πολίτες της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Κίνας. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ήδη 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων του Μάλι.
Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ένοπλοι εισέβαλαν με τη βία στο ξενοδοχείο Radisson, παραβιάζοντας μπάρα ασφαλείας. Ο αριθμός των ενόπλων διαφέρει ανά μαρτυρία, από δύο έως 13. Ο αρχικός αριθμός των ομήρων έφθανε τους 140 πελάτες και τα 30 μέλη του προσωπικού.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ έχουν ήδη απελευθερωθεί 80 όμηροι.

Οι δράστες φώναζαν «Allahu Akbar»

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό.

Δύο ή τρεις δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους.

Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο όπου άνοιξαν πυρ και φώναζαν «Allahu Akbar» (Ο θεός είναι μεγάλος). Πυροβολισμοί ακούγονται από τον 7ο όροφο του ξενοδοχείου.

Η επίθεση 

Ένοπλοι επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μαλί, το Μπαμακό, και σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει κρατούν 170 ομήρους.
Η εταιρεία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».
«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή", δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.
Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.
Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή είπαν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο κι έχει αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στη συγκεκριμένη συνοικία.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή ασφαλείας, το ξενοδοχείο διαθέτει 190 κλίνες, ενώ οι δράστες τους οποίους η πηγή ασφαλείας αποκαλεί τζιχανιστές, φέρεται ότι εισήλθαν νωρίς το πρωί στην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες.
Μία ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πέντε νεκρούς τον περασμένο Μάρτιο σε εστιατόριο του Μπαμακό, όπου συχνάζουν ξένοι.

Οι πρώτες πληροφορίες

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για επίθεση ενόπλων τζιχαντιστών σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι ένοπλοι κρατούν ομήρους. Από το ξενοδοχείο ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα Μπαμάκο.

Οι πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν πέντε θύματα, όλα γαλλικής ή βελγικής υπηκοότητας.

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας Radisson στην πρωτεύουσα του Μαλί, το Μπαμακό, και πιστεύεται ότι κρατούν ομήρους, ανακοίνωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας και δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή», είπε η πηγή ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.