ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω της απεργίας στο ΝΑΤ

Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κανονικά πραγματοποιούνται τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια, μετά της λήξη της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Προβλήματα ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν για τον απόπλου κάποιων πλοίων, καθώς ορισμένες εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευθούν για κάποια πλοία τους πιστοποιητικό ελευθεροπλοϊας λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο ΝΑΤ, που αντιδρούν στην ενοποίηση του ταμείου τους.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των κινητοποιήσεών τους. Η διοίκηση του Ταμείου προκειμένου να δώσει μια προσωρινή λύση σε κάποιες εταιρείες εκδίδει πιστοποιητικά ελευθεροπλοΐας για κάποιες ώρες, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα γίνει και σήμερα.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας προμηθεύονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όλα τα πλοία κάθε μήνα από το αρμόδιο τμήμα του ΝΑΤ και αφού προηγηθεί έλεγχος, ότι έχουν καταβληθεί όλες οι εισφορές των εργαζομένων και του πληρώματος και ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν οφείλει.
Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι αν οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατα περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στο δρόμο της ανεργίας.

Επίσης έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.