ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ πριν το νήμα

Νίκη από τον Α' γύρο θέλει ο Μεϊμαράκης, στρατηγική δύο γύρων από Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα-Για την έκπληξη ο Άδωνις

Με αναφορές στην ιστορική πορεία του κόμματος, στην επαναφορά της... δάδας και στη διατήρηση του ονόματος Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στοχεύει στον κομματικό πατριωτισμό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, προκειμένου να «καθαρίσει» την εκλογή ήδη από την προσεχή Κυριακή, 22 Νοεμβρίου.

Στόχος του υπηρεσιακού Προέδρου είναι η εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας ή πάντως ένα ποσοστό πάνω από 45% που θα καταστήσει ανευ αντικειμένου τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου, ειδικά εάν η απόστασή του από τον δεύτερο είναι συντριπτική.

Αισιόδοξος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που θα τον οδηγήσει στο Β' γύρο εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που στο γαλάζιο παρασκήνιο γίνεται λόγος για ντέρμπι μεταξύ Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα για τη δεύτερη θέση. Συνεργάτες, πάντως, του κ. Μητσοτάκη δηλώνουν ότι δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί σε κάθε περίπτωση, καθώς θεωρούν ότι θα πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική εκλογή, με τον πρώην Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει τον πρώτο λόγο καθώς θα μπορεί να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη. Δεδομένη, άλλωστε, θα πρέπει να
θεωρείται η στήριξη του κ. Αδ. Γεωργιάδη, με τον οποίο έχουν ανταλλάξει δημοσίως θετικά σχόλια.

Την αντισυστημική παράμετρο της υποψηφιότητάς του επέλεξε να αναδείξει ο κ. Τζιτζικώστας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής, κάνοντας λόγο για πόλεμο που δέχεται από συστήματος και μηχανισμούς προκειμένου να μην εκλεγεί, η Ν.Δ. να παραμείνει μικρή και φοβική και, εν τέλει, να υποστηριχθεί η παραπαίουσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ «ήδη έχει επιλέξει το ποιον θέλει για αρχηγό στη ΝΔ...», είπε,
φωτογραφίζοντας τον Β. Μεϊμαράκη.

Για την έκπληξη που θα φέρει αυτόν στο δεύτερο γύρο αισιοδοξεί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που το τελευταίο διάστημα ενέτεινε τις επιθέσεις του τόσο προς την πλευρά Μεϊμαράκη όσο και προς το στρατόπεδο Τζιτζικώστα. Τον τελευταίο τον κατηγορεί ότι ασκούσε, μέχρι πολύ πρόσφατα, αντιπολίτευση στη Ν.Δ. και, πλέον, ζητά να ηγηθεί αυτής.

Οι κάλπες της Κυριακής θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί και, εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα στη διαδικασία, θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Προϋπόθεση για να ψηφίσει κάποιος είναι να προσέλθει με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, να συμπληρώσει την αίτηση επανεγγραφής / εγγραφής ως μέλος του κόμματος και να καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.