ΑΜΥΝΑ

Σύμφωνα με το Russia Today

Oι Τούρκοι σταμάτησαν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας διέκοψαν απότομα τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μετά την κατάρριψη του Sukhoi Su-24 στις 24 Νοεμβρίου, αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του Russia Today το οποίο σημειώνει πως πριν από εκείνη την ημέρα, οι παραβιάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Τα στοιχεία στο άρθρο, προέρχονται από ανώνυμη διπλωματική πηγή στην Αθήνα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο RIA Novosti.

Η τελευταία φορά που Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν εντοπισθεί στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου. Οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο είναι ένας σταθερός πονοκέφαλος για την Ελλάδα, σημειώνει το άρθρο το οποίο αναφέρει και τα στοιχεία που πρόσφατα και με αφορμή το συμβάν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, έγιναν και πάλι δημοφιλή μεταξύ των αναγνωστών.

Αυτά αφορούν την απότομη αύξηση των παραβιάσεων ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατά το 2014.
Οι παραβιάσεις εκείνης της χρονιάς ανήλθαν σε 2.244 ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015 έχουν καταμετρηθεί 1.233 περιπτώσεις.

Το Russia Today σημειώνει πως η στάση της Άγκυρας, που μέχρι πριν λίγες μέρες δοκίμαζε συνεχώς τις αντοχές της Αθήνας, συνδέεται άμεσα με το θερμό επεισόδιο της κατάρριψης για το οποίο η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως ακολούθησε τα προβλεπόμενα για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.

Η πληροφορία που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν επαληθευτεί και από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας. Οι πίνακες στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που καταγράφουν όλο το αρχείο παραβιάσεων δείχνουν την τελευταία περίπτωση στις 25 Νοεμβρίου στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.