ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εκρηκτικές διαστάσεις τείνει να πάρει στη Μυτιλήνη ο αποκλεισμός χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στο νησί εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας της Π.Ν.Ο.

Στο λιμάνι και σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα έτοιμοι να αναχωρήσουν περισσότεροι από 15.000 καταγεγραμμένοι και πιστοποιημένοι άνθρωποι. Όσοι διαθέτουν χρήματα διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες και παιδιά μένουν στους δρόμους, σε δημόσιους χώρους και πάρκα και φυσικά σε σκηνές στο χώρο του λιμανιού της πόλης.

Αργά χθες το βράδυ, και όταν ενημερώθηκαν ότι παρατάθηκε η απεργία, εκατοντάδες ήταν αυτοί που διαδήλωσαν με συνθήματα για την άμεση αναχώρηση τους ενώ κάποιοι κινήθηκαν στο λιμάνι προς τον καταπέλτη ενός από τα ελλιμενισμένα πλοία τον οποίο και επιχείρησαν να καταλάβουν. Αυτό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή καθώς οι ναυτικοί έκλεισαν τον καταπέλτη, ενώ κάποιοι διαδηλωτές κρεμάστηκαν σε αυτόν για λίγη ώρα.

Σήμερα με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Λέσβου δήλωσε πως ενώ αντιλαμβάνεται το δίκαιο των αιτημάτων των ναυτεργατών, εν τούτοις δεν μπορεί να είναι όμηροι των αιτημάτων τους ούτε οι χιλιάδες των μεταναστών, ούτε οι τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται. Κάλεσε δε την κυβέρνηση, να εξετάσει τη λύση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η οποία θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ιδιαίτερα τα παιδιά που διανυκτερεύουν στο δρόμο, όσο και τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους των νησιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.