Neo

Πολιτικοί απατεώνες(;)

«Περάσαμε … ‘σύριζα’ από το να μας τυλίξει πάλι ο Τσίπρας». Το σχόλιο ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα της Χαριλάου Τρικούπη και έγινε λίγα λεπτά μετά την πολύωρη σύσκεψη αρχηγών το βράδυ του Σαββάτου.

Αιτία, ο τρόπος με τον οποίο δόμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης σχεδόν το αίτημά του να συνυπογράψουν όλοι οι αρχηγοί δήλωση, που θα εκδιδόταν αργότερα εν είδει κοινού ανακοινωθέντος, κατά των μειώσεων στις συντάξεις.

Εις εκ των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, πάντως, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στη σύσκεψη των αρχηγών και σε σύγκριση με όσα υπόσχονταν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ… «πολιτικούς απατεώνες».

«Με ένα κοινό ανακοινωθέν σώζουν, λέει, τις συντάξεις. Με πόσα ανακοινωθέντα δίνουν και τη 13η σύνταξη οι πολιτικοί απατεώνες;», αναρωτήθηκε δια της σελίδας του στο Facebook ο πρώην υπουργός.

Τα σχόλια των ‘φίλων’ του από κάτω πάντως, περισσότερο θυμίζουν ότι τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ παρά του …συμπαραστέκονται στις απόψεις του. Υπ’ όψιν!

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Freeman είσαι τέλειος.Μπράβο.

  2. freeman 11:27 30/11/2015

    Πολιτικοί απατεώνες αυτοί αλλά ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΣΥ , που μαζί με τον εντολέα σου Βενιζέλο , τον μετέπειτα λατρεμένο Πρωθυπουργό ΣΟΥ Σαμαρά , τον Ξένο Παράγοντα Μπαρόζο, και τον αλητάμπουρα του ΔΟΛ , ΣΥΝΩΜΟΤΉΣΑΤΕ & ΑΝΑΤΡΕΨΑΤΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ τον Συνταγματικά εκλεγμένο με 44% Πρωθυπουργό Παπανδρέου, ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ που ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ την πορεία της Κυβέρνησης 2010-2011 Γ.Παπανδρέου προς την ΕΞΟΔΟ τησ Πατρίδας ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ στο τέλος του 2012 .
    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ , ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ , ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ .
    Περί , αποτελεσματικότητας Δημοσιονομικής (Μνημονιακής) πολιτικής.
    http://www.primeminister.gov.gr/2012/10/09/9780
    “Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κα. Angela Merkel.”
    ΔΙΑΒΑΣΕ στην τελευταία παράγραφο πρωτολογίας της Μέρκελ .
    Μέρκελ , Μαξίμου, ενώπιον του Σαμαρά , 09/10/2012 :
    « … Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα. Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είχε εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος αξιζε τον κόπο».
    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ , Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΛΕΕΙ . Λες να είναι Gapικιά ?
    ΔΗΛΑΔΗ η Κυβέρνηση 2010-2011 ,(με ολόκληρη την αριστεροδεξιά αντιπολίτευση στα Αντιμνημονιακά κάγκελα ) κατάφερε ΤΟ 80% ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΎ ΣΤΟΧΟΥ ΟΛΩΝ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, του ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ του αρχικού τεράστιου Πρωτογεννούς Καραμάνλιου Ελλείμματος των 24δις !
    Τι τάξη μεγέθους είναι τα 24 δις , Πρωτογενές Ετήσιο Έλλειμμα 2009 ?
    24 δίς ήταν το 2010 ΟΣΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Κρατική δαπάνη – επιχορήγηση για ΟΛΟΥΣ τους μισθούς Δ.Υ και ΟΛΕΣ τις Συντάξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα .
    24 δις είναι ΣΉΜΕΡΑ όσο εισπραχθέντες φόροι 10 ΕΜΦΙΑ μαζεμένα σε μια χρονιά .
    Το υπόλοιπο ποσοστό ελλείμματος μέχρι το 15,3% του Συνολικού Ετήσιου Ελλείμματος 2009 (τοκοχρεολύσια), τα χρηματοδοτούν τα δανεικά Μνημονιακά Ποσά , όπως και την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών .
    Μετά την ανατροπή Gap, από 11/2011 , 4 χρόνια ΤΩΡΑ , 3 ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙ ΜΕΤΡΩΝ και το υπόλοιπο 20% του στόχου μας , ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ μηδενίσουν χωρίς δημιουργική λογιστική (βλέπε αποτυχημένη απόπειρα εξόδου στις αγορές τέλος 2014) .
    Για δε τις μεταρρυθμίσεις , Googλαρε την ανακοίνωση ΟΟΣΑ, για την Ελλάδα 1η χώρα σε μεταρρυθμίσεις 2008-2011 . http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=446540
    ΧΑΘΗΚΑΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ και δεν ακολουθήσαμε την έξοδο όπως η Πορτογαλία , Ιρλανδία και τάχιστα και η Κύπρος , που επέδειξαν πατριωτική στοιχειώδη διακομματική συναίνεση !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.