Εκτέλεση
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, 3 κ.σ. νερό, προσθέτετε το γαριφαλάκι και τη κανέλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3-4 λ περίπου. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 4 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σος του μήλου. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρείτε το γαριφαλάκι και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώνει.
Για τα ρολά από το ψωμί του τόστ: Παίρνετε τις φέτες ψωμιού για τοστ και κόβετε απ” όλες περιμετρικά τη κόρα τους. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή χοντρού ποτηριού ρολάρετε πιέζοντας μια μια τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και πλατιές.
Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το τοποθετείτε σε σκεύος με μεγάλη επιφάνεια για να κυλήσετε εύκολα και γρήγορα τα ρολά μέσα σ” αυτό. Σε άλλο ίδιο σκεύος, αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τη κανέλα. Με ένα κουτάλι βάζετε στην άκρη κάθε φέτας ψωμιού 2-3 κ.σ. γέμιση μήλων και τις τυλίγετε μια μια σε ρολό. Τις ρολάρετε πρώτα από το βούτυρο, μετά από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Στρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά με τη ραφή προς τα κάτω. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά και τα απολαμβάνετε.
Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα