ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρολά με ψωμί του τόστ και καραμελωμένα μήλα στο φούρνο

Υλικά
...για τα ρολά
10 φέτες ψωμί του τόστ
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
...για τη γέμιση μήλων
4 μεγάλα ή 5 μέτρια μήλα
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη [κατά προτίμηση καστανή]
1/2 κ.γ. κανέλα
1-2 κ.γ. κορν φλάουερ
1 γαριφαλάκι [μοσχοκάρπιο]

Εκτέλεση
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, 3 κ.σ. νερό, προσθέτετε το γαριφαλάκι και τη κανέλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 3-4 λ περίπου. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 4 κ.σ. κρύο νερό, το ρίχνετε στο τηγάνι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σος του μήλου. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρείτε το γαριφαλάκι και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώνει.
Για τα ρολά από το ψωμί του τόστ: Παίρνετε τις φέτες ψωμιού για τοστ και κόβετε απ” όλες περιμετρικά τη κόρα τους. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή χοντρού ποτηριού ρολάρετε πιέζοντας μια μια τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και πλατιές.
Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το τοποθετείτε σε σκεύος με μεγάλη επιφάνεια για να κυλήσετε εύκολα και γρήγορα τα ρολά μέσα σ” αυτό. Σε άλλο ίδιο σκεύος, αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τη κανέλα. Με ένα κουτάλι βάζετε στην άκρη κάθε φέτας ψωμιού 2-3 κ.σ. γέμιση μήλων και τις τυλίγετε μια μια σε ρολό. Τις ρολάρετε πρώτα από το βούτυρο, μετά από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Στρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα ρολά με τη ραφή προς τα κάτω. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά και τα απολαμβάνετε.

Πηγή : www.sintayes.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.