ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατάθεση Δ. Κουρετζή για τον φόνο Φύσσα

Ρουπακιάς σε αστυνομικό: Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας

Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Ρουπακιά αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη σύλληψή του μετέφερε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρετζής.

«Εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας», ήταν οι πρώτες κουβέντες του φυσικού αυτουργού του εγκλήματος. Εγώ τον ρώτησα ''Τι εννοείς" και μου απάντησε "είμαι της Χρυσής Αυγής". "Κύριε δεν είστε δικός μας", του είπα και τον πήγα στο τμήμα».

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος στην περίπτωση που είχε καθυστερήσει να φτάσει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο και όπως περιέγραψε του έκλεισε το δρόμο. " Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα. Υπήρχε ένας άνθρωπος στη θέση του οδηγού. Του κλείσαμε το δρόμο και το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να φύγει ... Είδα τον οδηγό να καπνίζει. Του είπα να σβήσει το τσιγάρο και τον ρώτησα "τι έχει γίνει" και μου απαντήσει "δεν ξέρω". Του ζήτησα να περιμένει και έκανα έλεγχο γύρω από το αυτοκίνητο. Στην πίσω αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου βρήκα ένα ματωμένο μαχαίρι».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στους συναδέλφους του , της ομάδας ΔΙΑΣ , που είχαν φτάσει νωρίτερα στον τόπο της δολοφονίας «οι μηχανές της ΔΙΑΣ ήταν 80 - 100 μέτρα μακριά και κρατούσαν τον όχλο», είπε και μίλησε για «μια παρέα παιδιών που κρατούσε έναν αιμόφυρτο άνδρα».

«Τους πλησίασα και προσπάθησα να δω τι τραύματα φέρει το παιδί. Είδα ένα τραύμα στην καρδιά και ένα κάτω από τη μασχάλη. Λέω στην κοπέλα που τον κρατούσε «μην τον κουνάς είναι σοβαρό». Είχε τις αισθήσεις του, βόγκαγε ... φαίνονταν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το παιδί ήταν κίτρινο σαν το λεμόνι, έφευγε. Ούρλιαζα για να ζητήσω βοήθεια, ασθενοφόρο και ένας από τους φίλους του μου είπε "αυτός που είναι στο αυτοκίνητο το έχει κάνει'' υποδεικνύοντας τον Γ. Ρουπακιά. Οι προσπάθειες μου για το ασθενοφόρο ήταν αλλεπάλληλες είχα καλέσει μέχρι να φύγω τουλάχιστον δέκα φορές».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι έχει δεχθεί απειλές ο ίδιος και η οικογένεια του «Έχω δεχθεί ανώνυμα τηλεφωνήματα, μου χάραξαν και το αμάξι πρόσφατα. Όλα αυτά έγιναν μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων μου αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα από ποιον προέρχονται οι απειλές».

Ζήτησε προστασία ο αστυνομικός

«Ζητώ την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου», είπε με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρετζής. Ο μάρτυρας εξεταζόμενος από την υπεράσπιση, και συγκεκριμένα από τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακιά κ. Ρουμπέκα, επανέλαβε πως ο κατηγορούμενος ήταν νηφάλιος όταν τον συνέλαβε λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.