ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στον Μεϊμαράκη

Σ. Βούλτεψη: «Όχι» σε εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό στη ΝΔ

Την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, εκφράζοντας το σεβασμό της για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά και την ενότητα του κόμματος.

Σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η κ. Βούλτεψη επισημαίνει ότι, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει  εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός κόμματος, απορρίπτοντας με αυτή την εκτίμηση την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ό,τι και να λέμε. Διότι πρώτον δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν κερδίσει τις εκλογές και διότι δεν μπορεί εκτός Κοινοβουλίου να είναι ο αρχηγός και εκτός Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποί του. Δεν γίνεται αυτό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει «σε τόσο υψηλά ποσοστά τη ΝΔ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο», είπε ότι αυτό που είναι τώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης και εκτίμησε ότι οι προεκλογικές τριβές θα σταματήσουν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Η κ. Βούλτεψη, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη του υπουργού Παιδείας για το ζήτημα με τους Ποντίους και τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, αλλά υπουργός.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δαιμονοποιείται κάποιος με βάση την άποψή του. Ο κ. Φίλης όμως δεν είναι πλέον ένας δημοσιογράφος ούτε καν ένας απλός βουλευτής. Από τη στιγμή που είσαι υπουργός έχουν τελειώσει οι προσωπικές σου απόψεις» σημείωσε.

Κατηγόρησε ακόμα τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης οι οποίοι -όπως είπε- υιοθετούν τις απόψεις του υπουργού Παιδείας. Καταλήγοντας είπε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν αν αυτά τα πραγματικά εθνικά θέματα είναι εθνικά θέματα ή -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για «λεγόμενα εθνικά θέματα, όπως αναφέρει το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.