ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Σε Παύλου Φύσσα μετονομάστηκε η οδός Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι

Παρουσία των γονιών του, Παναγιώτη και η Μάγδας Φύσσα, καθώς και πλήθους κόσμου, κυρίως νέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετονομασία της οδού «Παν. Τσαλδάρη», του κεντρικού δρόμου του Κερατσινίου, σε «Παύλου Φύσσα», σε εκδήλωση στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Κερατσινιώτης αντιφασίστας αγωνιστής.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε λέγοντας ότι «η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων». Ποιος περνάει από αυτό το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έγινε ο δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα στις δικές μας καρδιές».

«Από τα χρόνια της Κατοχής, της μεταπολίτευσης, μέχρι και σήμερα οι γειτονιές μας πάντα ανάσαιναν έναν αέρα λευτεριάς και δημοκρατίας. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ξεχάσουν. Να μην αφήσουμε το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Σήμερα είναι η στιγμή να περάσει στη συλλογική μνήμη του τόπου η δολοφονία του Παύλου. Να αποτυπωθεί το όνομά του στην ιστορία αυτού του δρόμου. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα τη θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο, αλλά και την ιστορία της πόλης μας» είπε ο κ. Βρεττάκος και σημείωσε ότι τιμούμε τον Παύλο σημαίνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αποκαλυφθεί σε όλους τι είναι η Χρυσή Αυγή -μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού, σημαίνει αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση των μνημονίων

Οι γειτονιές του Παύλου, κατέληξε ο δήμαρχος, στέλνουν το μήνυμα ότι η απάντηση στην παρισινή τραγωδία πρέπει να βασίζεται στην ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και όχι στον πόλεμο, το μίσος και το φόβο.

Μετά την τελετή έπαιξαν νεανικά μουσικά συγκροτήματα με μουσικούς φίλους του Παύλου Φύσσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.