ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές εικόνες

Στο Τόκιο τα αδέσποτα σκοτώνονται βασανιστικά σε θαλάμους αερίων

Στη δημοσιότητα σοκαριστικές εικόνες με σκύλους που πεθαίνουν από ασφυξία στις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων.

Στους δρόμους του Τόκιο είναι σχεδόν απίθανο να δει κανείς αδέσποτα σκυλιά από τότε που η νέα πολιτική μηδενικής ανοχής τέθηκε σε ισχύ, αλλά οι νόμοι κρύβουν ένα βαρύ και απάνθρωπο τίμημα το οποίο απεκάλυψε μια νεαρή πολιτικός.

Η Ayaka Shiomura, νομοθέτης στη Μητροπολιτική Συνέλευση του Τόκιο, βρέθηκε πρόσφατα σε ένα κέντρο ευθανασίας στην Ιαπωνία και απέδειξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ευθανασία αδέσποτων της χώρας είναι ίσως η πιο βάρβαρη που υπάρχει σε ανεπτυγμένη χώρα.

Η βασανιστική διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ζώων μέσα σε θάλαμο αερίων, όπου σιγά-σιγά έρχεται η ασφυξία με διοξείδιο του άνθρακα, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 15 βασανιστικά λεπτά.

Τα σοκαριστικά ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της μετά από αρκετή σκέψη αναφέρει η ίδια. Οι εικόνες που αντίκρισε και κατέγραψε με την κάμερά της είναι πραγματικά φρικτές καθώς δείχνουν τα ζώα κλεισμένα στους θαλάμους να βρίσκουν αργό θάνατο και να πετιούνται στον ειδικό κάδο των αποβλήτων. Μεταξύ των στοιχείων που αναφέρει στη μαρτυρία της η οποία θορύβησε μέχρι και την Peta, σημειώνεται πως οι σκύλοι και οι γάτες που οδηγούνται στο θάλαμο αερίων περνούν στο κέντρο περισυλλογής το πολύ 7 μέρες πριν θανατωθούν. Αν σε αυτό το διάστημα δεν υιοθετηθούν ή δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, τότε δεν έχουν άλλη ευκαιρία.

Η Daily Mail που συγκέντρωσε όλα τα ρεπορτάζ από τα μέσα της Ιαπωνίας αναφέρει πως κάποια από τα ζώα έχουν κολάρα στο λαιμό τους και πως ίσως να είναι χαμένα σκυλιά. Τα ζώα εκτελούνται μαζικά και η Ayaka γράφει στη μαρτυρία της πως ο φόβος και ο πόνος από τη διαδικασία φαίνονται από την πρώτη στιγμή που ξεκινά το μαρτύριο. "Tα σκυλιά τρέμουν και γαβγίζουν και οι γάτες συχνά χτυπιούνται στα τζάμια" αναφέρει. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές αλλά είναι η μέθοδος που ετησίως χρησιμοποιείται για περίπου 170.000 ζώα, όπως αναφέρει η Shiomura.

skiliatokio

adespotatokio

 

lifo.gr

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μανώλης 17:19 04/04/2016

    Δεν αντέχω να βλέπω τέτοιες εικόνες ειδικά στην παγκόσμια ημέρα αδέσποτων. Όλα τα σκυλακια που έχουμε τα πήραμε από τους δρόμους δηλαδή αδέσποτα. Χαλάμε την ψυχή μας βλέποντας τέτοια πράγματα.

  2. Μανώλης 17:18 04/04/2016

    Δεν αντέχω να βλέπω τέτοιες εικόνες ειδικά στην παγκόσμια ημέρα αδέσποτων. Όλα τα σκυλακια που έχουμε τα πήραμε από τους δρόμους δηλαδή αδέσποτα. Σας παρακαλώ να μην δημοσιεύεται τέτοια άρθρα την ημέρα αυτή για το καλό κάποιον ανθρώπων. Χαλάμε την ψυχή μας βλέποντας τέτοια πράγματα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.