Neo

Θέλει … μάθημα ιστορίας

Ένα «μάθημα ιστορίας» εκτιμά ότι χρειάζεται στον Νίκο Φίλη, η Νεολαία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αφορμή, τι άλλο; Οι πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες αμφισβήτησε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Είναι πραγματικά λυπηρό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι πως πλέον εκπροσωπούν όχι μόνο το κόμμα τους ως στελέχη ή δημοσιογράφοι κομματικών οργάνων αλλά την επίσημη Ελληνική Πολιτεία, όλους τους Έλληνες Πολίτες», γράφει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως η δήλωση του κυρίου Φίλη δεν εκθέτει μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά εκθέτει την Ελλάδα στο εξωτερικό και αποδυναμώνει τη θέση της στα διεθνή fora.

«Με τη δήλωση του ο κύριος Φίλης αρνείται την ιστορική πραγματικότητα, τη μνήμη των βίαιων εκτοπισμών, τη θανάτωση 368.000 περίπου Ελλήνων του Πόντου που ξεψύχησαν στο πλάι των Αρμενίων των οποίων τη γενοκτονία αναγνώρισε ο ΟΗΕ ύστερα από πολύχρονους διπλωματικούς αγώνες», θυμίζει. Πηγαίνει όμως καιένα βήμα παραπέρα. Κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας ότι αρνείται και τη συνέχεια του ελληνικού Κράτους, αφού το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει ομόφωνα από τις 24 Φεβρουαρίου του 1994 την Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών και καθιέρωσε τη 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης τους.

Για την Ιστορία, όπως λέει, τότε πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Γι΄ αυτό και σήμερα, σε μια άλλη συγκυρία με την πατρίδα μας διεθνώς κατασυκοφαντημένη και με κυρίαρχο το έλλειμμα οικονομικής αλλά κυρίως πολιτικής αξιοπιστίας, είναι απαράδεκτη η απαξίωση από το στόμα Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, της εθνικής διπλωματικής προσπάθειας τόσων ετών», συνεχίζει, κατηγορώντας τον κ.Φίλη ότι με τα λεγόμενα του δε προκαλεί μόνο το δημόσιο αίσθημα αλλά ταυτόχρονα υπονομεύει τη χώρα στα διεθνή όργανα και αποδομεί τον εθνικό δημόσιο λόγο στο εξωτερικό δίνοντας επιχειρήματα σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας.

Κατόπιν τούτων, ζητά επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που «θα τελειώνει μια και καλή την ανακύκλωση παρα-ιστορικών και προκλητικών θεωριών συνωμοσίας», όπως λέει, μη αρκούμενος προφανώς σε διάσπαρτες δηλώσεις διαβεβαιώσεων για τη θέση της κυβέρνησης, χωρίς όμως να αποδοκιμάζεται η ‘προσωπική άποψη του υπουργού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.