ΚΟΣΜΟΣ

Παντοδύναμος ο Ερντογάν

Τουρκία: Έφοδος σε περιοδικό για εξώφυλλό του με τίτλο... «Η έναρξη του εμφυλίου πολέμου»

Ένα ενημερωτικό περιοδικό που πρόσκειται στην Αριστερά κατήγγειλε σήμερα ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του και προσήγαγε δύο συντάκτες του λόγω του εξώφυλλου του στο οποίο υποστηριζόταν ότι η έκβαση των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου θα βαθύνει τη διχόνοια και θα πυροδοτήσει εντάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nokta κυκλοφόρησε με τον τίτλο «η έναρξη του εμφυλίου πολέμου», μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέκτησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία σε μια ευρεία νίκη για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η διεύθυνση του περιοδικού επισήμανε ότι το γραφείο ενός εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη απαγόρευσε τη διανομή του τελευταίου τεύχους και διέταξε την έφοδο αφού το εξώφυλλο δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο.

Οι αρχές είχαν επίσης πραγματοποιήσει μια έφοδο στα γραφεία του εν λόγω έντυπου μέσου πριν από δύο μήνες καθώς είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τον πρόεδρο Ερντογάν να τραβάει χαμογελαστός μια «σέλφι» μπροστά από το φέρετρο ενός στρατιώτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.