LIFESTYLE

Από 4 Δεκεμβρίου έως 21 Φεβρουαρίου

«Volez, Voguez, Voyager»: 161 χρόνια Louis Vuitton - Έκθεση στο Παρισινό Grand Palais

Μια ανοιξιάτικη μέρα του 1835 ο 13χρονος Λουί Βιτόν ξεκίνησε με τα πόδια από το ορεινό Ανσέ για το Παρίσι.

Ταξίδευε για περισσότερο από δύο χρόνια κάνοντας χαμαλοδουλειές στη διάρκεια της διαδρομής και κοιμόταν όπου μπορούσε να βρει καταφύγιο. Το χωριό του το χώριζαν από το Παρίσι 292 μίλια και η παγωνιά της ορφάνιας.

Έφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα σε ηλικία 16 ετών. Εκεί έγινε μάρτυρας της λιτανείας των αντιθέσεων που έφερε η βιομηχανική επανάσταση. Μεγαλείο και φτώχεια, ανάπτυξη και καταστροφικές επιδημίες. Γρήγορα έπιασε δουλειά ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του κυτιοποιού Μεσιέ Μαρεσάλ.

Στην Ευρώπη του 19ου αιώνα η κυτιοποιία ήταν μια αξιοσέβαστη αστική τέχνη. Ο Μαρεσάλ κατασκεύαζε κάθε είδους κουτιά, ακόμα και συσκευασίες για αγαθά. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Βιτόν αναδειχθηκε σε έναν από τους καλύτερους μάστορες του είδους και η φήμη του απλώθηκε σε όλο το Παρίσι φτάνοντας μέχρι τα κρινολίνα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ’.

Το ταξίδι του Louis Vuitton από το 1854 αναπολεί η έκθεση «Volez,Voguez, Voyager» στο Παρισινό Grand Palais από τις 4 Δεκεμβρίου του 2015 έως τις 21 Φεβρουαρίου του 2016. «Volez,Voguez,Voyager» μια διαφορετική ματιά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του εμβληματικού οίκου.Το «ταξίδι» της έκθεσης ξεκινά το 1854, μια χρονιά ραγδαίων αλλαγών...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.