ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος να κλείσει το ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό

«Ζυμώσεις» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για… την μπίρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από χθες το βράδυ ζυμώσεις και διεργασίες μεταξύ κοινοβουλευτικών στελεχών των δύο κυβερνητικών εταίρων προκειμένου να επανεισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή η διάταξη για την μπίρα και τις μικροζυθοποιίες, που δεν ψηφίστηκε χθες λόγω της καταψήφισης από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενταχθεί η φορολογική ρύθμιση για τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες  ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ, αφού πρόκειται για ένα εκ των προαπαιτουμένων.

Χθες, δημιουργήθηκε ένα μικρό «σοκ» στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν πράξη την απειλή τους και καταψήφισαν τη σχετική διάταξη, η οποία δεν πέρασε καθώς υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου, προκειμένου η διάταξη να ψηφιστεί σήμερα, ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι αθετεί την λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Πάντως, ως τώρα οι διαβουλεύσεις δεν έχουν αποδώσει, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αξιώνουν να αυξηθεί το όριο παραγωγής πάνω από το οποίο θα επιβαρύνονται φορολογικά οι Έλληνες παραγωγοί μπίρας. Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε όριο 200.000 εκατόλιτρων και είχε καταγγελθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως «προϊόν lobbying των πολυεθνικών», που ήθελαν «να πλήξουν την ελληνική μπίρα». Όπως και να ‘χει, η τροποποίηση της διάταξης, ώστε να ψηφιστεί και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι το πιθανότερο σενάριο, αν και ως τώρα λύση δεν έχει βρεθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.