ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόφαση του ΣτΕ

Εκτός ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ η ΑΕΚ

«Όχι» στη συμμετοχή της ΑΕΚ στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα, κ.λπ., είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς στο πρόσωπο του παράγοντά της Δημήτρη Μελισσανίδη και του γιου του Γιώργου Μελισσανίδη, συντρέχει κώλυμα.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις τόσο του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π.), όσο και της ΑΕΚ.

Με τις προσφυγές τους ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: 1) η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), με την οποία δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ και τα άλλα παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. και 2) τις αποφάσεις της επιτροπής εποπτείας και ελέγχου παιγνίων που αφορούν την σύσταση της τριμελούς επιτροπής ελέγχου Ο.Π.Α.Π. και καθορίζουν τα προσόντα, επιλογής, κ.λπ. των μελών της εν λόγω τριμελούς επιτροπής.

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Α. το κώλυμα ανάγεται στο ότι ο Δ. Μελισσανίδης, έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ και παράλληλα ο γιος του Γ. Μελισσανίδης μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι συνιδιοκτήτης κατά 33% της εταιρείας «Εmma Delta HellenicHoldings» η οποία έχει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Π.Α.Π.

Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος και της super league όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης (ΠΡΟΠΟ, κ.λπ.), ενώ υποστηρίζει ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.