ΕΛΛΑΔΑ

Περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών

Ένταση με αγρότες πριν την έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών

Ένταση προκλήθηκε πριν από την έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.

Στη συνέχεια εισήλθαν εντός του Γυμναστηρίου και ζήτησαν να αποχωρήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, οι παριστάμενοι βουλευτές και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Οι αγρότες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σγουρίδη.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Τελικά οι αγρότες αποχωρήσανε από τον χώρο του συνεδρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά περιμένουν απάντηση. Υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.