ΕΛΛΑΔΑ

«Fly me to the Moon»

Επιδαπέδιο σκάκι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένα επιδαπέδιο σκάκι θα στηθεί στο εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τρεις μέρες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Fly me to the Moon» που μεταμορφώνει εδώ και τρία χρόνια το χώρο του αεροδρομίου σε μουσική ή χορευτική σκηνή, αλλά και σε θεατρικό σκηνικό.

Ξεκινώντας από μεθαύριο Παρασκευή, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού και για τρεις ημέρες έως και την Κυριακή, διακεκριμένοι σκακιστές και σκακιστικοί σύλλογοι θα μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο και στις ιστορικές στιγμές του αθλήματος, προσκαλώντας το κοινό να συμμετέχει στη μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα του αεροδρομίου, παίζοντας με στόχο το… check mate, λίγο πριν ή μετά το check in!

Αναλυτικά, την Παρασκευή, o πρόεδρος του Σκακιστικού Αθλητικού Συλλόγου Κορωπίου, Βασίλης Ανδρώνης, θα μιλήσει για την ιστορία και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού, ενώ, μαζί του, θα βρίσκονται οι πανελλήνιες πρωταθλήτριες Νάντια και Δήμητρα Ανδρώνη, για να αναπαραστήσουν την ιστορική αναμέτρηση του 1984 μεταξύ Kasparov και Karpov.

Το Σαββατοκύριακο, 9 σκακιστικοί σύλλογοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη σκακιέρα του αεροδρομίου, παραδίδοντας στη συνέχεια το «πεδίο της μάχης» στο κοινό, για ελεύθερο παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται πως τo «Fly me to the Moon» αποτελεί συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.