ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία εκφράζει η UNICEF

Γυναίκες και παιδιά το 52% των προσφύγων και μεταναστών που ζήτησαν καταφύγιο στην Ευρώπη τον Νοέμβριο

Οι απρόβλεπτοι συνοριακοί περιορισμοί και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επιτείνουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις για τα παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των αφίξεων μέσω θαλάσσης, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η UNICEF.

Από τις αρχές του 2015 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, πάνω από 876.000 άνθρωποι έφτασαν από τη Μεσόγειο στις ευρωπαϊκές ακτές. Το ποσοστό των γυναικών και των παιδιών συνέχισε να αυξάνεται από το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, το 27% των προσφύγων και μεταναστών ήσαν παιδιά και γυναίκες και τον Νοέμβριο, το ποσοστό αυξήθηκε στο 52%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που παραθέτει η UNICEF.

Για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και της δυστυχίας, η UNICEF κάνει προετοιμασίες για το χειμώνα και σχέδια έκτακτης ανάγκης. Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία και τον Ερυθρό Σταυρό για να αναβαθμίσουν σε Κέντρα Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών, τα υπάρχοντα δίκτυα των χώρων που είναι φιλικοί προς τα παιδιά, και των κέντρων για μητέρες και μωρά, ώστε να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά και αυτούς που τα φροντίζουν, με μια σειρά από μέτρα, όπως η νομική βοήθεια και η αποκατάσταση της επαφής με τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.