ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μουσείο δέχεται ετησίως πάνω από 1,2 εκατ. επισκέπτες

Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο - Έκθεση στο Field Museum του Σικάγου

Τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», φιλοξενεί το Field Museum του Σικάγου, το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,2 εκατ. επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 24 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία.

Κεντρικό θεματικό άξονα της έκθεσης αποτελούν οι Έλληνες ως μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα, ανέφερε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μουσείο την ημέρα των εγκαινίων. Η κ. Βλαζάκη επισήμανε τη «μεγάλη απήχηση που έχει η συγκεκριμένη έκθεση στην ομογένεια της Βόρειας Αμερικής αλλά και στους Καναδούς και Αμερικανούς πολίτες και την τεράστια συμβολή δράσεων πολιτιστικής διπλωματίας, όπως η έκθεση αυτή και η έκθεση "Αιγαίον: η γέννηση ενός αρχιπελάγους" που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη ημέρα στο National Hellenic Museum, προκειμένου να αναδειχθεί το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας και να προσελκύσει πολλούς φίλους και επισκέπτες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα».

Alexander-the-Great-statu-007_b2

Από την πλευρά του, ο επιμελητής της έκθεσης στο Σικάγο Γουίλιαμ Πάρκινσον εξέφρασε τη συγκίνησή του «για τη μεγάλη τιμή να παρουσιάζεται μια τόσο σημαντική έκθεση στο Field Museum, η οποία ξετυλίγει το πανόραμα του ελληνικού πολιτισμού».

Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις, ενώ, το National Hellenic Museum, εκτός από την έκθεση για το Αιγαίο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις για την ομογένεια και τους αμερικανούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.