ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με νέα έρευνα

Υψηλότεροι φόροι στα τσιγάρα σημαίνουν λιγότεροι θάνατοι βρεφών

Όσο αυξάνουν οι φόροι στα τσιγάρα, τόσο μειώνονται οι θάνατοι των βρεφών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη συσχετίζει άμεσα την φορολογία των τσιγάρων με τη βρεφική θνησιμότητα.

Για κάθε ένα δολάριο αύξηση στη φορολογία ενός πακέτου τσιγάρων, περίπου δύο θάνατοι βρεφών αποτρέπονται καθημερινά. Η μελέτη υπολογίζει ότι η αύξηση στους φόρους των τσιγάρων έχει μειώσει κατά περίπου 3,2% την ετήσια βρεφική θνησιμότητα στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων του Βάντερμπιλτ και του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Μάθιου Ντέηβις, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι «η έκθεση στα τσιγάρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζεται με αρκετά προβλήματα υγείας για τα νεογέννητα, όπως τον πρόωρο τοκετό, που είναι η κύρια αιτία βρεφικής θνησιμότητας στις ανεπτυγμένες χώρες. Η φορολόγηση των τσιγάρων συμβάλλει, ώστε οι άνθρωποι να κόψουν το κάπνισμα ή να μην το αρχίσουν».

Το κάπνισμα, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, αποτελεί βασική αιτία πρόωρου θανάτου, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Οι έγκυες που καπνίζουν, είναι πιο πιθανό να γεννήσουν μωρά με προβλήματα υγείας, τα οποία κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο κατά το πρώτο έτος της ζωής τους.

Η εμπειρία έχει δείξει διεθνώς ότι οι υψηλότεροι φόροι στα τσιγάρα σχετίζονται με μείωση του καπνίσματος στις γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη τους. Αυτό οδηγεί και σε μείωση της βρεφικής θνησιμότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.