ΕΛΛΑΔΑ

Στους -10 βαθμούς η θερμοκρασία στο Παρανέστι Δράμας

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα υποδεχθούν το νέο έτος στη Βόρεια Ελλάδα

Με χιόνια, τσουχτερό κρύο και συννεφιά θα υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας όπου πολλές περιοχές “ντύθηκαν” στα λευκά , ενώ ακόμα και στις πεδινές περιοχές σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνα -4 βαθμούς, -2 είχε ο Πολύγυρος Χαλκιδικής και οι Σέρρες.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού και επικρατεί συννεφιά. Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.

Όπως ανακοίνωσε τροχαία εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες λόγω εξαιτίας του παγετού. Αντίθετα, στην Εγνατία, στους κάθετους άξονές της και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα οχήματα κινούνται χωρίς αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα καλύφθηκαν από χθες με πυκνό χιόνι, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ , αλλά και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς οι πληρότητες για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς αναμένονται υψηλές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.