ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι

ΝΔ: Κλείνει η συμφωνία, ανοίγει η κούρσα

Θέμα ωρών και η τυπική συμφωνία με τη Vodafone. Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι.

Την τελική και τεχνική προσφορά της Vodafone προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αναμένουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να κλείσει ένα μελανό κομμάτι στην γαλάζια ιστορία.

Η εταιρεία εγγυάται τη διεξαγωγή των εκλογών στις 20 του μήνα ενώ το κόστος της διαδικασίας προσεγγίζει πλέον το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών σηματοδοτεί και την επανεκκίνηση της κούρσας διαδοχής που είχε μετατραπεί σε εμφύλιο σχετικά με το φιάσκο.

Πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι το φιάσκο του Νοεμβρίου έχει επηρεάσει το σύνολο των υποψηφίων, ουδείς όμως μπορεί με βεβαιότητα να εκτιμήσει με ποιόν τρόπο. Στο παρασκήνιο «διακινούνται» διάφορες μετρήσεις ενώ όσες δημοσιοποιούνται αμφισβητούνται ως χρηματοδοτούμενες από τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Γνώστες της γαλάζιας ανθρωπογεωγραφίας, θεωρούν πιθανό να έχει χαθεί η συντριπτική διαφορά που κατέγραφε ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μέχρι τις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου και του επέτρεπε να ελπίζει μέχρι και σε νίκη από τον πρώτο γύρο. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εκτιμά ότι η γραμμή που ακολούθησε τον φέρνει ενισχυμένο, πλην όμως θα καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου να πείσει τους μετριοπαθείς απογοητευμένους ψηφοφόρους να σκεφτούν να ψηφίσουν στις γαλάζιες εκλογές.

Ο κ. Τζιτζικώστας για κάποιους θεωρείται από τους χαμένους, σημερινή δημοσκόπηση ωστόσο (Evoice για Ελ. Τύπο) τον καταγράφει να έχει περάσει μπροστά στις προτιμήσεις των γαλάζιων υποψηφίων.

Όσο για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, άπαντες εκτιμούν ότι έχει αυξήσει την απήχησή του, πλην όμως αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στην κάλπη.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές που δρομολογούνται και τυπικά από σήμερα μοιάζουν πολύ πιο ανοικτές σε αποτέλεσμα, από ό,τι αυτές της 22ας Nοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.