ΚΟΣΜΟΣ

Διασώσεις και ανήμερα των Χριστουγέννων

Πάνω από 10.000 πρόσφυγες διέσωσε φέτος το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό

Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι διέσωσε πάνω από 10.000 πρόσφυγες φέτος, ανάμεσά τους πάνω από 500 ανθρώπους που κινδύνευαν στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

«Τα πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έσωσαν 10.528 ανθρώπους από την 7η Μαΐου 2015», την ημέρα που τα σκάφη του άρχισαν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αναφέρει μια ανακοίνωση της Μπούντεσβερ που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Ένα σκάφος του γερμανικού ΠΝ επενέβη το πρωί της Παρασκευής, ημέρας των Χριστουγέννων, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις λιβυκές ακτές, για να διασώσει 539 ανθρώπους που επέβαιναν σε τρία φουσκωτά και μια σχεδία.

Σε αυτή την επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μια φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα περιπολικό του ιταλικού Λιμενικού Σώματος κι ένα μαλτέζικο δεξαμενόπλοιο.

Η Γερμανία έχει αναπτύξει δύο πολεμικά στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης «Σοφία», στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ως την 21η Δεκεμβρίου περίπου 972.000 άνθρωποι έκαναν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν στην Ευρώπη. Κατά την ίδια πηγή, σχεδόν 3.700 άνθρωποι πνίγηκαν ή χάθηκαν στη θάλασσα και ακόμη αγνοούνται φέτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.