ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθώος για την κατηγορία της συμμετοχής σε off-shore

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή στον Καρατζαφέρη για το πόθεν έσχες

Δώδεκα μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή ήταν η ποινή που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο έκρινε ένοχο για υποβολή ελλειπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2011-2012.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την κατηγορία της συμμετοχής σε off-shore (Catalina καιHomeric) ενώ έκρινε ότι δεν προέκυψε πως κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου.

Η ποινικη περιπετεια για τονΓ. Καρατζαφέρη με τιςoff shore ήρθε μέσα από την δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σεSunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμόςtrust. Η περιουσία του trust όμως δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, από αμέλεια, όπως υποστηρίχθηκε της λογίστριας του.

«Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%... Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ'όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά... Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου» είπε στην απολογία του ο Γ. Καρατζαφέρης.

«O κατηγορούμενος δήλωσε τηνCatalina. Δεν κρύφτηκε. Και τα χρήματα μπήκαν στην AlphaBank Λονδίνου. Δεν είχε πρόθεση να μη δηλώσει το περιεχόμενο της.
Άλλωστε τότε, γιατί να δηλώνει την εταιρία;” είπε ο συνήγορος του Α. Βαρλάμης, ο οποίος ανέπτυξε μία σειρά νομικών επιχειρημάτων για τις off-shore και την έννοια του trust σε συνδυασμό με τους νόμους για το πόθεν έσχες.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, είχε ζητήσει την ενοχή του Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία (σ.σ στην Catalina) τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προέκυψε η συμμετοχή του στηνoff-shore Homeric αλλά και ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.