ΕΛΛΑΔΑ

Η μαγική φόρμουλα

Πώς να κερδίσετε στο ΤΖΟΚΕΡ

Τα 13 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για εκατομμύρια Ελλήνων που μαζικά πηγαίνουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ευελπιστώντας πως το δικό τους δελτίο θα κερδίσει το μυθικό ποσό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική λύση για ένα χρυσοφόρο δελτίο, όμως υπάρχει μία φόρμουλα του μαθηματικού  Marcus du Sautoy στον ιστοτόπο Eureka, που ίσως αποδειχθεί θησαυρός βάσει του νόμου των πιθανοτήτων. Η ασυμμετρία!

Ο μαθηματικός μας πληροφορεί ότι την μοναδική φορά που βρέθηκαν 133 νικητές στο βρετανικό τζόκερ ήταν όταν τα νικηφόρα νούμερα ήταν τα 7, 17, 23, 32, 38, 42, 48 – όταν ήταν δηλαδή ισοκατανεμημένα στο φάσμα των 48 συνολικά αριθμών.

Οι περισσότεροι παίκτες του ΛΟΤΤΟ – Τζόκερ κ.λπ. τείνουν να διαλέγουν τα τυχερά (που δεν αποδεικνύονται και τόσο τυχερά τελικά) με βάση αυτή την συμμετρική κατανομή. Η λύση δηλαδή, ίσως να είναι στην ακριβώς αντίθεση προσέγγιση.

Κι όμως, η τυχαιότητα συγκεντρώνει δεν διαχέει! Όπως όταν περιμένουμε επί ώρα ένα λεωφορείο και ξαφνικά εμφανίζονται όλα μαζί…

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να δώσει η κληρωτίδα δυο συνεχόμενα νούμερα; Σχεδόν τις μισές από τις 13,983,816 πιθανές επιλογές της λοταρίας! Απίστευτο; Ελέγχοντας τους αριθμούς που κέρδιζαν επί μια δεκαετία στη Βρετανία, ο μαθηματικός βρήκε ότι περίπου τις μισές περιελάμβαναν συνεχόμενα νούμερα.

Δοκιμάστε το και ίσως δείτε την τύχη σας να αλλάζει. Μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε τους αριθμούς 1 έως 6 ας γνωρίζετε ότι τουλάχιστον στην γηραιά Αλβιόνα το συγκεκριμένο σετ παίζεται από 10.000 άτομα κάθε εβδομάδα…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.