ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η εκλογή νέου δημάρχου Βόλου

Σε αργία από σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος

Σε περιπέτειες από σήμερα ο Βόλος και η Δημοτική Αρχή, αφού στις 10.30 το πρωί, η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου, που στάλθηκε με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, παραλήφθηκε προσωπικά από τον Αχιλλέα Μπέο.

Η επιστολή παραδόθηκε από υπάλληλο των ΕΛΤΑ και παραλήφθηκε από τον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του, στο δημαρχειακό μέγαρο.

Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγινε προσπάθεια επίδοσης του εγγράφου, αλλά η απάντηση ήταν ότι απουσίαζε η υπάλληλος που παραλαμβάνει την αλληλογραφία.

Τον Αχιλλέα Μπέο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016.

Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Αχιλλέα Μπέου αναφέρουν ότι ο παυθείς δήμαρχος του Βόλου θα προσφύγει, αύριο κιόλας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ νομικοί κύκλοι μιλούν για μεγάλες πιθανότητες αναστολής και άρση της αργίας.

Παράλληλα, όπως, ορίζει ο Κώδικας Δήμων της Ελλάδας, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή.

Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών αφότου ο δήμαρχος τέθηκε σε αργία, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Για τη θέση του δημάρχου φέρεται να ενδιαφέρεται, με υψηλές πιθανότητες εκλογής, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπαζιάκας, από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του Αχιλλέα Μπέου.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 23:38 14/12/2015

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ================================================
    Υπ.Oικ: Κύριε Πρόεδρε έχουμε ειδική περίπτωση μεγάλου προστίμου και επιθυμώ να σας ενημερώσω.
    Παπανδρέου: Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Στο εξής δεν θα με ρωτάς, αλλά θα πράττεις σύμφωνα με τους νόμους.. Γι αυτό μας ψήφισε ο λαός μας…
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ !
    Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν
    Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα
    Την Ελλάδα ..κατέστρεψαν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ‘’σιγοψιθύριζε’’ ο πληθωρικά ατάλαντος σε προσωπικούς τους γυμνοσάλιαγκες !!!
    Οι οχετοί της διαπλοκής είχαν ανοίξει..

    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν το πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου.

    »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις με τα εκατομμύρια, για να πέσει η κυβέρνηση.

  2. N Bράχος 16:43 14/12/2015

    ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ !
    ===================================
    Σε διαφορετικές φυλακές Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας
    ΕΘΝΟΣΠΟΡ 29/6/2011

    ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ. ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ !!!
    Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε χτες, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Νίκος Χάλκος, ο δέκατος από τους συλληφθέντες για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.
    Του επιβλήθηκαν επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
    Τελευταίος απολογείται σήμερα ο οργανωτής στοιχήματος Βασίλης Γεωρτσιάκος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Καρδίτσα, βάσει εντάλματος σύλληψης.
    Εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη o μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκης Ψωμιάδης, ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, ο ποδοσφαιριστής Μιχάλης Νικολόπουλος και ο υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Παπαδόπουλος.
    Ετοιμοι για παράδοση
    Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τριών τελευταίων έχουν δηλώσει την πρόθεση των κατηγορουμένων να παραδοθούν στις αρχές.
    Σε διαφορετικές φυλακές της περιφέρειας μοιράστηκαν οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι, για την υπόθεση των «στημένων», Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας, οι οποίοι απολογήθηκαν προχτές στον 9ο τακτικό ανακριτή.Ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετήχθη στις φυλακές Ναυπλίου. Στις φυλακές Τρικάλων οδηγήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ ο μπουκμέικερ Βασίλης Καρακούλιας λίγο πριν τη μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών, ισχυρίστηκε πως έπαθε καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».
    Νομικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι οι κατηγορούμενοι «θα έπρεπε να κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα κοντά στην Αθήνα, καθώς η μεταγωγή τους σε διαφορετικά μέρη και μακριά από την πρωτεύουσα δυσκολεύει την επικοινωνία τους με τους δικηγόρους τους».
    Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα αναμένεται να καταθέσει ο Γιώργος Τσακογιάννης, με το οποίο θα προσπαθήσει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ότι παρερμηνεύτηκαν όσα ακούγονται να λέει στις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.