ΚΟΣΜΟΣ

Συμβολική ενέργεια

Σύσκεψη δημοσιογράφων της Cumhuriyet έξω από την φυλακή όπου κρατείται ο αρχισυντάκτης της

Οι επικεφαλής της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, συγκάλεσαν σήμερα, σε μια συμβολική ενέργεια, τη σύσκεψη της συντακτικής ομάδας μπροστά σε μια φυλακή της Κωνσταντινούπολης, καθώς ζητούν την αποφυλάκιση των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας που έχουν προφυλακιστεί από τον περασμένο μήνα με κατηγορίες «τρομοκρατίας».

Με επικεφαλής τον αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ταχίρ Οζιουρτσεβέν, η συντακτική ομάδα μετέφερε τραπέζια και καρέκλες μπροστά από την είσοδο του σωφρονιστικού ιδρύματος του Σιλιβρί, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης και προετοίμασε παρά το κρύο το επόμενο φύλλο.

«Ως δημοσιογράφοι, έχουμε ήδη συγκαλέσει αυτού του είδους τις συσκέψεις παντού, από εμπόλεμες ζώνες έως την Εθνοσυνέλευση, όμως ποτέ μπροστά από μια φυλακή» τόνισε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης, όπως έγραψε η Cumhuriyet.

«Βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας και να διασφαλίσουμε ότι η γνώμη τους θα καταγραφεί στην εφημερίδα μας» προσέθεσε.

«Η φωνή τους δεν θα σιγήσει ποτέ» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στον αρχισυντάκτη της Cumhuriyet, Τζαν Ντιουντάρ, και τον Ερντέμ Γκιουλ, τον επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες την 26η Νοεμβρίου για «τρομοκρατία», «κατασκοπεία» και «διαρροή κρατικών απορρήτων» και προφυλακίστηκαν έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.