ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 21 Δεκεμβρίου στο Rabbithole

«Σωσίβια»: Μια παράσταση από χορευτές και μουσικούς για τους πρόσφυγες

«Η ανάγκη μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, παρά τα εμπόδια που συναντούν από τις ευρωπαϊκές χώρες, αναπληρώνοντας, όσο μπορούν,την έλλειψη υποδομών, μας οδήγησε σ'αυτή τη βραδιά χορού» λέει η χορογράφος Ανδρονική Μαραθάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις τρεις παραστάσεις αυτοσχεδιασμού με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Σωσίβια», που θα ανέβουν τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, στο Rabbithole της οδού Γερμανικού 20, στο Μεταξουργείο.

Tα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των δομών που λειτουργούν υποστηρικτικά για το πλήθος προσφύγων σε σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας .

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, μας ξεπερνάει. Βλέπω μια κοινωνία να διατηρεί, σε πολλές περιπτώσεις, τα αντανακλαστικά της, ιδιαίτερα όσον αφορά στους νέους ανθρώπους, αλλά όχι τόσο όσο θα περιμένε κανείς, αν αναλογιστεί το μέγεθος της τραγωδίας», υποστηρίζει η Ανδρονίκη Μαραθάκη σχολιάζοντας παράλληλα την άρνηση πολλών δήμων να δεχθούν την εγκατάσταση προσφύγων στους χώρους τους. «Ηθελα από τον χώρο τον δικό μας, τον χορό, μια συλλογική δράση, μια ευρεία συμμετοχή στο θέμα των ημερών», συμπληρώνει η ίδια που έχει αναλάβει την οργάνωση του εγχειρήματος. Η άμεση ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμα - στην παράσταση συμμετέχουν 38 χορευτές και μουσικοί- αλλά και η απήχηση που είχε η προαναγγελία της διοργάνωσης « δείχνει ότι η κίνησή μας αφορά τελικά πολλούς», σημειώνει η χορογράφος τονίζοντας ιδιαίτερα την πολύτιμη βοήθεια που είχε από την χορεύτρια Σταυρούλα Σιάμου στη διαδικασία δημιουργίας των αυτοσχεδιαστικών δομών της παράστασης.

Η βραδιά χορού υπέρ των προσφύγων, τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.) Περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών η κάθε μια. Η είσοδος γίνεται με κουπόνια ενίσχυσης των 4 ευρώ και 5 ευρώ αντίστοιχα, ενώ όποιος θεατής επιθυμεί, μπορεί να εκδώσει περισότερα του ενός εισιτήρια κατά την είσοδό του. Το πρώτο μέρος της βραδιάς ξεκινά στις 20.00, το δεύτερο στις 21.00 και το τρίτο στις 22.00.

«Σίγουρα η δράση αυτή δεν θα είναι η αιτία για τεράστιες αλλαγές», αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας Διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας ότι αυτή πραγματοποιείται από θέση ασφαλείας, καθώς συμβαίνει στην Αθήνα κι όχι στους τόπους του δράματος.

Ωστόσο «συμβαίνει εδώ και πηγάζει μέσα από αυτό που οι χορευτές και μουσικοί γνωρίζουν να κάνουν: να δημιουργούν», καταλήγουν οι συντελεστές ευελπιστώντας να παροτρυνθούν και άλλοι σε ανάλογες δράσεις.

Στις παραστάσεις «Σωσίβια» συμμετέχουν οι χορευτές: Camilo Bentancor, Νάντυ Γώγουλου, Τάσος Καραχάλιος, Αναστάσιος Καραχανίδης, Κάντυ Καρρά, Εμμανουέλα Κορκή, Χαρά Κότσαλη, Ειρήνη Κουρουβάνη, Χάρης Κούσιος, Πωλίνα Κρεμαστά, Βιτορια Κωτσαλου, Εντι Λαμέ, 'Αρτεμις Λαμπίρη, Ερμής Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Μίχος, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Κική Μπάκα, Γιάννης Νικολαΐδης, Λουτσιάνα Παπαδάκη, 'Αρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δημόκριτος Σηφάκης, Σταυρούλα Σιάμου, Ευγενία Σιγαλού, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Έλενα Σταυροπούλου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Ειρήνη Τσιμπραγού, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ηλίας Χατζηγεωργίου και οι μουσικοί: Εύη Κανέλλου, Αλέξανδρος Κασαρτζής, Γιώργος Παπαδόπουλος, Χρήστος Ροζάκης, Χρήστος Σαγιεντ, Αντώνης Σταυρινός, Γιώργος Ταμιωλάκης, Πάνος Τσίγκος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.