ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2016

Στο «φουλ οι μηχανές» του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του «Ελληνικού», του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco, επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως προέκυψε από  δηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη, του προέδρου του Ταμείου, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Αναλυτικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ώστε αμέσως μετά να υποβληθεί το νέο σχέδιο για την αξιοποίησή του. «Στον Αστέρα είχαμε μια παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου απέρριψε, ορθώς κατά την άποψή μου, το σχέδιο, διότι προέβλεπε μια παρέμβαση πάρα πολύ μεγάλη που άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους επενδυτές κι αποδέχτηκαν με το ίδιο τίμημα μια λύση πολύ κοντά σε αυτό που θέτει το ΣτΕ. Το νέο σχέδιο, επειδή είναι κοντά στην απόφαση του ΣτΕ, δεν θα έχει προβλήματα, πατάει πάνω σε αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πιτσιόρλας.

Για το «Ελληνικό»

Σχετικά με το «Ελληνικό», «μια τεράστια επένδυση ύψους 6 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια», ο κ.Πιτσιόρλας διατύπωσε την εκτίμηση ότι εντός των πρώτων μηνών του 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τελικής διαπραγμάτευσης και συνεννόησης με τους επενδυτές για βελτιώσεις πάνω στο σχέδιο, ώστε να μπορέσει η επένδυση να μπει σε φάση αδειοδότησης και να ξεκινήσει η υλοποίησή της. Στη διαπραγμάτευση σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι και η περιφέρεια.

Για τον ΔΕΣΦΑ
Σε σχέση με την εταιρεία ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπενθύμισε ότι αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δύο μεγάλων σχημάτων, ενός ιταλικού με μια μεγάλη εταιρεία, τη Snam και ενός βελγικού-ισπανικού (στο οποίο συμμετέχει η Flaxis), που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την αζέρικη Socar. «Και τα δύο σχήματα διενεργούν έλεγχο στα στοιχεία της ΔΕΣΦΑ και πιστεύω ότι κι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο για να υποβάλλουν προσφορές και να γίνει τελικά η ολοκλήρωση του σχήματος που θα πάρει την εταιρεία. Αν αυτό ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι συνδέεται και με την ιστορία του Διαδριατικού Αγωγού (TAP), θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα θέματα φυσικού αερίου» υπογράμμισε.

Για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και EEΣΣΤΥ (Rosco)
O Φεβρουάριος φαίνεται ότι είναι ο μήνας- “κλειδί” και για την υπόθεση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.).
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Πιτσιόρλας και στο Νέο Ταμείο, στο οποίο θα υπαχθεί το ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το ΤΧΣ, τις ΔΕΚΟ και τα ακίνητα του δημοσίου. Όπως είπε, το νέο ταμείο θα συγκροτηθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί εντός των πρώτων μηνών του 2016.
Σε σχέση, τέλος, με την Εγνατία Οδό, επισήμανε ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα των άμεσων αποκρατικοποιήσεων, αλλά στο ευρύτερο του ΤΑΙΠΕΔ. “Είναι από τα θέματα που θα ακολουθήσουν το πρώτο κύμα. Μιλάμε για την παραχώρηση του δρόμου και όχι της εταιρείας”, διευκρίνισε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 22:26 18/12/2015

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …

    Γράφει ο Ν Βράχος

    Ο Παπανδρέου αρνήθηκε να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και ντόπιοι και ξένοι’’ νταβατζήδες’’ και παραπολιτική ΑΛΗΤΕΙΑ τον πρόδωσαν και τον ανέτρεψαν.
    Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε την αλήθεια τόσο της χρεοκοπίας και της λιποταξίας Καραμανλή, όσο και της προσπάθειας Παπανδρέου να μην πτωχεύσουμε.
    Και όλα το πρώτο χρόνο ‘’έδειχναν’’ ότι μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει την ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χρεοκοπία και να μπει σε δρόμο ανάκαμψης και πιθανής σωτηρίας.
    Όταν όμως το πρόγραμμα ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, που επέβαλαν οι ξένοι δανειστές δεν προχωρούσε, αφού ο Παπανδρέου ΔΕΝ ξεπουλούσε την Ελλάδα, τότε ’’ΕΠΕΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ’’ τα μεγάλα μέσα και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και δεν χρειάστηκαν να ψάξουν πολύ. Ο ΜΟΝΙΜΟΣ εφιάλτης της νεότερης πολιτικής ιστορίας ήταν πάντα παρών. Δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ για να βρουν και νέο ΑΠΟΣΤΑΤΗ από το χώρο του λεγόμενου ‘’κεντρώου’’ χώρου. Ο Βαγγέλης ήταν ‘’εν δυνάμει’’ αποστάτης τα τελευταία 10 χρόνια ..τουλάχιστον.
    Έτσι το δίδυμο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ επικουρούμενο από τους μικρομέγαλους εραστές της καλοπέρασης του’’θεοκρατικού ’’ κομμουνισμού , έστησαν χορό προδοσίας και πολιτικού θανάτου.
    Έπρεπε να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει να ΠΡΟΔΩΣΕΙ να ανατρέψει και τέλος να επιρρίψει τις ευθύνες της καταστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου. Σαμαράς , Τσίπρας Βενιζέλος, χρυσοφονιάδες και ΚαΜμένος οργιάζουν στην συκοφαντία και στην παραπληροφόρηση. Ανατρέπουν τον Παπανδρέου με Ευρωπαϊκές οδηγίες και εντολές, και μοιράζονται τα ιμάτια ΤΗΣ ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ξεπουλήσει τη δημόσια εξουσία και ντόπιοι και ξένοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ τον προδίδουν και τον ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ.
    44% του λαού τον ψηφίσαμε να κυβερνήσει. Τώρα με ποιον τρόπο ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρήσουμε τους προδότες και τους χαφιέδες?

  2. N Bράχος 22:23 18/12/2015

    ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΕΕΕΕΕΕΕ!
    =========================
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ‘’ΧΑΡΙΣΑΝ’’ ΤΟΝ ΟΠΑΠ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ???
    Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ; Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.

    2. «Δεν πουλάς χαρίζεις!» … Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.
    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
    Αντώνης Σαμαράς.

    (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
    Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.
    Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟς…..!!!!
    ===================================================
    Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το ανεκδιήγητο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που μόλις υπέγραψε την συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
    Ο ίδιος είπε:

    «Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με
    ————————————————————————————————————————————–
    διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό»

    Φυσικά αμέσως μετά τη «δουλειά» παραιτήθηκε.
    =============================
    Κατοχύρωσε το καλύτερο… know how για αποκρατικοποιήσεις η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μέτοχοι της Emma Delta καταγράφουν ήδη, σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!

    Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θριαμβολογούσε για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ και για τα μεγάλα οφέλη που θα προέκυπταν για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δείτε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσον έχει μπερδέψει τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με άλλα συμφέροντα, με τα οποία δείχνει ότι συμπλέει πλέον φανερά η παρούσα κυβέρνηση.

    Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία έγινε στις 11 Οκτωβρίου εφέτος, στην τιμή των 5,9086 ευρώ, έναντι τιμήματος 622 εκατ. ευρώ – και επιπλέον 30 εκατ., τα οποία οφείλονται ακόμα στο ελληνικό δημόσιο – αποφέρει ήδη τρελά κέρδη στο αγοραστικό σχήμα του Οργανισμού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.