ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 15:00

Tο ασφαλιστικό επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

Συνεδριάζει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής. Ειδικά αναμένεται να συζητηθούν η επικείμενη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Θέματα αιχμής αναμένεται να αποτελέσουν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εθνική σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις και η ενοποίηση των ταμείων.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση προτείνει αύξησή τους, μέτρο που βρίσκει αντίθετους τους εκπροσώπους των θεσμών. Ως αντιστάθισμα έχει επανέλθει η σκέψη για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές για ποσά από 1.000 ευρώ και πάνω.

Η εθνική σύνταξη, ως ποσό που θα εγγυάται το κράτος, θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος. Ενιαίοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοσθούν για όλους τους συνταξιούχους, μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των ταμείων, προκρίνεται η ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, με διατήρηση του ΟΓΑ και του ΝΑΤ ως αυτοτελών νομικών προσώπων για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν σε ένα νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή εάν θα δοθεί η δυνατότητα σε επικουρικά ταμεία να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 15:48 29/12/2015

    Οι συντάξεις στα χέρια Τσίπρα, «νουνεχούς» Δραγασάκη, Κατρούγκαλου =.
    = Χαιρέτα μας τον πλάτανο ΑΝ και ΠΟΣΗ σύνταξη θα πάρω
    άσε πιά τους νέους κ.λπ.
    Αφού – στάνταρντ – «φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι» Κε Φελνίκο μας .

    Το «αφήγημα» των αντιμνημονιακών και των γιαλαντζί-μνημονιακών ήταν και είναι ΑΠΑΤΗ .
    Το αφήγημα «εγώ σκίζω/διώχνω την λιτότητα» είναι ΑΠΑΤΗ .
    Το ΜΟΝΟ «αφήγημα», «διακύβευμα» – ας το πουν όπως θέλουν –
    δεξιοί, «αριστεροί» και πασοκο»σύντροφοι» είναι
    1. να μην θιγούν τα μεγαλολαμόγια οι ολιγάρχες και
    2. να νανουρίζουν μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και τα κόμματα
    τα μικρολαμόγια /γκλαμουροάθλιους, των λόμπυ/συντεχνιών ,
    την ΠΕΛΑΤΕΙΑ τους .
    Ο λογαριασμός που γιά τους δεύτερους Έ Ρ Χ Ε Τ Α Ι
    πετάει απ΄το κρεββάτι τους οπαδούς «Λαζόπουλων» κ.λπ.
    Η πολιτική ΓΑΠ και «κηπουρών» του 2009 – 2011
    σίγουρα ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ,
    τα χειρότερα – με ΑΥΤΗΝ την κυβέρνηση –

    άραγε θα τα προκάνουμε ?

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις αντιπελατειακές μεταρρυθμίσεις του 2009 – 2011
    Τ Ω Ρ Α

  2. O ΕΝΤΙΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ !!!

    Πέφτουν οι μάσκες των απατεώνων που με στημένες κατηγορίες έστειλαν, με τη βοήθεια της Ζωής, (κόρης του κατήγορου του Ανδρέα) στο Ειδικό δικαστήριο γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και τους νταβατζήδες?’’
    Στις 25 Φεβρουαρίου οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο ,οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?
    Κι όμως με τροπολογία ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη .
    Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?
    Απλά ‘’κάναμε’’ και τον Χαϊκάλη ..υπουργό και η κωμωδία έγινε τραγωδία.
    Υπουργός εργασίας ο κ. Χαϊκάλης για να μη νιώθει μόνος του σαν μαλάκας, ο κάθε καμένος και ο κάθε λαχαναγορίτης φασίστας τυχοδιώκτης από αυτούς που βρίσκονται στα έδρανα με την ψήφο των ημι-ελλήνων αφού οι Έλληνες έχουν χαθεί στα βάθη των αιώνων
    Ο Γιώργος γυρίζει, εμείς γυρίζουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε το 2009 ο Γιώργος και οι ‘’κηπουροί του’’ !!!

  3. ΝΜαν. 13:13 29/12/2015

    ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΧΡΥΣΑΛΟΙΦΗ …ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !!!
    ================================
    Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε την αλήθεια τόσο της χρεοκοπίας,
    της προσπάθειας Παπανδρέου να μην πτωχεύσουμε, όσο και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ της αντιπολίτευσης, και των εφιαλτών του Βενιζέλου, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει και ΤΕΛΟΣ να επιρρίψει τις ευθύνες της καταστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου.
    *Η μεθόδευση, συνεχίζεται, η παραπληροφόρηση συνεχίζεται,
    η ΑΛΗΘΕΙΑ χάνεται
    και η δεξιά, με την ΜΑΣΚΑ ΣΥΡΙΖΕΛ, εξακολουθεί να ΚΛΕΒΕΙ το χρήμα του λαού…με τη θέλησή του.
    *Η ασυλία στο Μπουχέσα και το κλείσιμο των ματιών στην πανελλαδική καταστροφή, αποτελεί τον πολιτικό ύμνο του χουντοαναθρεμμένου ‘’αμερικάνου’’ Αλέξη πέρα και πάνω από κάθε αντίρρηση.
    *Η ψήφιση, ως προέδρου δημοκρατίας , του πιο απεχθούς και αποτυχημένου ακροδεξιού πολιτικάντη, θα σημαδέψει ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ την πορεία αυτού του τόπου.
    *Η συνεργασία με τον καΜένο εντελώς και η ιδεολογική επιμειξία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύει την έλλειψη πατριωτισμού και μέλλοντος.
    Κρίμα που ο »εν πολλαίς αμαρτίες»…χρυσαλοίφεται δεξιοστρόφως.

    Η δεξιά , σαν παντοτινή γάτα αναζητά …άμμο …… !!!

  4. N Bράχος 13:11 29/12/2015

    Είναι φανερό και κατανοητό σήμερα γιατί έγιναν όλα…
    =======================================
    Γράφει ο Ν Βράχος.

    Ο Οκτώβριος του 2009, θα μείνει στην ιστορία , σαν ο μήνας της αποκάλυψης. Ο μήνας που φανέρωσε το πόσο άθλιο, πρόστυχο και αιμοβόρο είναι το παρακράτος του δοσιλογισμού και της…εθνικοφροσύνης .

    *3% έλλειμμα ψέλλιζε την παραμονή των εκλογών
    ——————————————————————–
    ο ευτραφής πρωθυπουργεύων νεανίσκος ,της δυναστείας
    των ευκατάστατων κληρονόμων, ενώ ξεπερνούσε το 15% στο τέλος του 2009
    Είναι ‘’τρελό’’ το πανηγύρι που κάθε μέρα γίνονταν πίσω, δίπλα και εμπρός από τον ευτραφή νεανία της πολιτικής ανημπόριας, της εκλεκτικής ‘’κοψιδοφαγίας’’ και της εξειδικευμένης τυροπιτολαγνείας..

    *865.000 προσλήψεις από το 2004-2009,
    ———————————————————-
    εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.

    Καλόγηροι και ..πολιτικές καλόγριες
    ——————————————————
    κυβερνούσαν , αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

    Και δεν παραπέμπεται ΚΑΝΕΙΣ ! γι αυτό το κακούργημα, αντιθέτως ο φυσικός αυτουργός Σα-Πάκης ‘’ψηφίζεται’’ για Πρόεδρος Δημοκρατίας.
    Τελικά ο Προκρούστης είχε…δίκιο?

    *1 ΔΙΣ Ευρώ κέρδισε η Μονή Εφραίμ από το Βατοπέδι.
    —————————————————————————–
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…

    Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!) ακίνητα
    ——————————————————————————-
    του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης…

    *Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά)
    =======================================
    ώστε να μπορούν να
    μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

    Η ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…
    ================================

    *Με 120.000 ευρώ αγόραζες
    ——————————————
    ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Καπανδρίτι και αλλού…. Κι όμως η προκλητικότητα, η αδιαφορία και ο’’ετσιθελισμός’’ αποτελούν τα όπλα τους συστήματος.

    *35 ΔΙΣ ευρώ έλλειμμα
    ===============
    και ο ανενδοίαστος μεγαλοκληρονόμος δεν συγκινήθηκε δεν..δάκρυσε. Πήρε τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας για ‘’κοψίδια’’ και γελαδόγαλο.

    Έτσι είναι φανερό και κατανοητό σήμερα,
    γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι οι λαθροβολεμμένοι , είπαν όχι σε κάθε αλλαγή που έθιγε τα κεκτημένα τους και δημιουργούσε υποδομές για μια Ελλάδα ισότητας, ευνομίας και φοροδοτικής υποχρέωσης..
    Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι μας δυσφορήσαμε όταν καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο και άρχισε να φαίνεται η βρώμικη ‘’αλήθεια’’ των παραμυθατζήδων.
    Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην έχει πεισθεί, πως η κυβέρνηση Πασοκ του 2009 παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
    Και μη μου πει κανείς ότι ο Παπανδρέου υπεσχέθη πράγματα που δεν υπήρχαν. *Μίλησε για λεφτά που ..χανόντουσαν στις τσέπες των επιτηδείων και σήμερα παρουσιάζονται συνοδευόμενα από χειροπέδες ..πολυτελείας !
    *Μίλησε για συνταξιούχους ‘’μαϊμού’’ , για αεριτζήδες χρυσοχέρηδες, για φακελάκια ντροπής, για σύστημα υγείας, δικαιοσύνης , δημόσια διοίκησης που είχαν μεταβληθεί σε βαλτότοπους της διαφθοράς με παγίδες θανάτου.

    *Δεν μίλησε για δημόσιο έλλειμμα αφού ακόμη ! αποκαλύπτονται οι ταχυδακτυλουργίες του Αλογοσκούφη, του Μπέζα , του Δούκα και του αδόκιμου Παπαθανασίου των πολλών ακινήτων.

    *Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαστροφής, διαφυγής και επιθανάτιου οικονομικού ρόγχου. Η Ελλάδα πέθαινε, χρεοκοπούσε και ημείς.. άδαμε !

    *Βρέθηκε λοιπόν ένας Έλληνας πολιτικός , με μερικούς αποφασισμένους συνεργάτες και άρχισε να ξηλώνει κυριολεκτικά τα τείχη της διαφθοράς και πέσανε πάνω του όλες οι ΗARD- βδέλλες της διαπλοκής.

    *΄Εδωσαν και δίνουν τον υπέρ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ αγώνα,
    γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος τους.
    Και φέρνουν ως παράδειγμα..επιτυχίας τους !την αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής ο εμπνευστής και δημιουργός του ΑΣΕΠ, ο έντιμος καθ όλα πολιτικός, ευπατρίδης και Έλληνας, ο Αναστάσιος Πεπονής .
    ————————————————————————————————————————————————–
    Και νόμισαν ότι όλες οι εποχές είναι ίδιες !!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.