LIFESTYLE

Η Κιμ Καρντάσιαν σπεσιαλίστας του είδους

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του contouring

Το contouring είναι η viral τάση στο μακιγιάζ που κάνει… photoshop στο πρόσωπο σας.

Είναι εκείνη η τεχνική που χρησιμοποιείται για να φωτίσει σημεία που θέλετε να αναδείξετε και να σκουρύνει κάποια άλλα που θέλετε να καλύψετε. ‘Σμίλη’ είναι οι διαφορετικής απόχρωσης πούδρες. Είναι ένα τρικ που χωρίς αυτό καμιά από τις Καρντάσιαν δεν βγαίνει από το σπίτι.

 

Η Κιμ παραδίδει και μαθήματα contouring και θεωρείται σπεσιαλίστας του είδους (https://www.instagram.com/kimkardashian/).

Και όμως το contouring δεν είναι ανακάλυψη της Κιμ και των άλλων κοριτσιών. Υπήρχε πολύ πριν γεννηθούν οι σούπερ λαμπερές και εμμονικές με τις selfies σταρ των ριάλιτι. Η Μάρλεν Ντιτριχ , η Μέριλιν Μονρό και η Όντρεϊ Χέπμπορν γνώριζαν πολύ καλά την τεχνική-ή τουλάχιστον οι μακιγιέζ τους- και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να εντοπίσει στις φωτογραφίες τους τις φωτοσκιάσεις. Τότε βέβαια τα μυστικά της βιομηχανίας του θεάματος παρέμεναν μυστικά. Ακόμα και τη δεκαετία του ’90 όταν ο Κέβιν Οκουάν σμίλευε τα πρόσωπα των μοντέλων για τα εξώφυλλα του περιοδικού Vogue οι κοινές θνητές, που μπορούσαν να τον μιμηθούν, ήταν ελάχιστες και σίγουρα πολύ καλά μυημένες. Ανεπίσημα ωστόσο το contouring 'ανήκει' στις drag queens.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.