Neo

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Αμβρόσιο

Την προτροπή σε βία κατά συγκεκριμένης ομάδας πολιτών, παρατήρησαν στο ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε για τους ομοφυλόφιλους ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παρακινώντας μάλιστα το ποίμνιό του να τους ... φτύνει όπου τους βρίσκει.

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως εκφράζεται από την Ιερά Σύνοδο, διατυπώνει τις απόψεις ή τις διαφωνίες της με νηφαλιότητα. Έχει το δικαίωμα να διαφωνεί στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και κράτους συνεισφέροντας με τον τρόπο της στο δημόσιο διάλογο», λένε στο ΠΑΣΟΚ,διαχωρίζοντας όμως τέτοιες πρακτικές από τη «χυδαία επίθεση» του Μητροπολίτη Αμβρόσιου σε συμπολίτες μας και τις απειλές σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, που επιμένουν πως χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τον ίδιο.

Κάνοντας λόγο για «κηρύγματα σκοταδισμού και μισαλλοδοξίας που προτρέπουν σε βία κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού», στην Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι δεν μπορούν να γίνουν με κανέναν τρόπο ανεκτά,θυμίζοντας τη βασική αρχή της Δημοκρατίας. «Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν είναι υπεράνω του νόμου»…

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, θύμισε με νόημα ότι «η Εκκλησία είναι συνυφασμένη με την Αγάπη απέναντι σε όλους», για να πει πως τέτοιες δηλώσεις αμαυρώνουν την εικόνα της Εκκλησίας. «Δε νομίζω ότι η Εκκλησία και ειδικά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει κάποιο ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.