ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το «τραπεζικό PSI» του Αλέξη Τσίπρα

Μπορεί ο κυβερνητικός εταίρος του Πρωθυπουργού, κ. Πάνος Καμμένος, να προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για το PSI και την επίδρασή του στα ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο εδώ και αρκετές ημέρες η αντιπολίτευση ετοιμάζει το δικό της «ειδικό δικαστήριο» για τον κ. Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον τρόπο που εκβιάστηκε από την κυβέρνηση, αφού πρώτα το τραπεζικό σύστημα είχε οδηγηθεί στο... απόσπασμα των capital controls, συνιστά για τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι όχι μόνον πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης αλλά και το σημείο από το οποίο εκτιμούν ότι μπορούν να αρχίσουν να «ροκανίζουν» τον ίδιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός μοιάζει απρόσβλητος (tefal, τον χαρακτηρίζουν κάποιοι βουλευτές) σε ό,τι αφορά το κόμμα και την κυβέρνησή του: στις εταιρείες του κ. Φλαμπουράρη, στα «πόθεν έσχες» κορυφαίων υπουργών του, στο μπαράζ προσλήψεων ημετέρων σε θέσης ευθύνης (σ.σ. οι τελευταίες διακινούμενες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κ. Σία Αναγνωστοπούλου που τακτοποίησε τα δύο της ανίψια στο Δημόσιο), σε αρκετά μικρά και μεγάλα. Ωστόσο, όλα αυτά οικοδομούν ήδη μία πρώτη βάση αμφισβήτησης του ηθικού πλεονεκτήματος του κ. Τσίπρα και η υπόθεση των τραπεζών, όπου πλέον είναι σαφές ότι χάθηκαν δισεκατομμύρια που καλούνται, ξανά, να καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, έρχεται να ρίξει το δικό της βάρος.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ήδη ότι η υπόθεση ανακεφαλαιοποίηση χρήζει εξεταστικής επιτροπής. Χθες, η Νέα Δημοκρατία – σε μια σπάνια στιγμή ενότητας το τελευταίο διάστημα – κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την υπογράφουν οι πάντες, από τον μεταβατικό Πρόεδρο Πλακιωτάκη και τους πρώην Πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά μέχρι τους τρεις υποψηφίους για την ηγεσία, Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη (σ.σ. ο Τζιτζικώστας είναι εξωκοινοβουλευτικός). Ανάλογα, δε, με το ποια «φυλή» θα επικρατήσει μετά τις εκλογές στο κόμμα, δεν αποκλείεται οι σχετικές πρωτοβουλίες να επιταχυνθούν.

Αρκούν αυτά για να «πέσει» άμεσα ο Τσίπρας, όπως μάλλον αφελώς μοιάζουν να επιθυμούν κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία; Προφανώς και όχι! Το «ηθικό πλεονέκτημα» του Πρωθυπουργού παραμένει ισχυρότερο των ήδη καταπονημένων αντιπάλων του ενώ και η κατάσταση πλήρους διάλυσης που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία δεν πείθει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση σήμερα.

Όμως, η πορεία έχει αρχίσει. Και, σε σχέση με το παρελθόν, η εξέλιξή της μπορεί να είναι γεωμετρική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.