ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους Financial Times

Τσίπρας: Θα αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό με βάση τις αξίες μας

Η Ελλάδα κατηγορείται ότι «δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της αλλά (οι άλλες χώρες της ΕΕ) δεν μας λένε τι περιμένουν από εμάς να κάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βρετανική εφημερίδα Financial Times. 

«Πρέπει να σώσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους (διασχίζοντας τη θάλασσα από την Τουρκία). Εάν θέλουν να προχωρούμε σε επαναπροωθήσεις, πρέπει να μας το πουν», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Σλοβενία, η Κροατία, η ΠΓΔΜ, όλες αποφάσισαν να φιλτράρουν τους ανθρώπους βάσει της εθνικότητάς τους, για παράδειγμα να μην δέχονται αυτούς από τις χώρες της βόρειας Αφρικής και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αντέκρουσε την κριτική που ασκείται από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την προετοιμασία για να δεχθεί έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών τους χειμερινούς μήνες.

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας» είπε ο Τσίπρας. «Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους με ανθρωπιά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΕΛ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

  Η ώρα της ‘’πληρωμής’’ έφτασε.

  Δεν μας άρεσε το λογικό και βιώσιμο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφασίσαμε να τον εξοστρακίσουμε και αυτόν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. *Δεν μας άρεσε να πληρώσουν αυτοί που έχουν και αυτοί που πρέπει, αυτοί που ουσιαστικά θα πλήρωναν με τις αλλαγές του Πασοκ, αλλά ‘’αναθέσαμε’’ στον Σαμαρά να τους..μαλώσει. Μα ο Σαμαράς, είτε ..ιδεολογικά , είτε σαν σύζυγος μεγαλοβιομηχάνου (ΚΥΚΝΟΣ), θα προστάτευε τα συμφέροντά του. Εξ άλλου αυτό ήταν γνωστό. Είδατε τι έγινε με όσους ‘’έβγαλαν’’ χρήματα στο εξωτερικό. Ούτε γάτα ,ούτε ζημιά και τα ‘’φόρτωσε’’ και στον Παπακωνσταντίνου.
  *Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, και αφού η οικονομική μας κατάσταση χειροτέρευσε τρομακτικά εξ αιτίας της καταστροφικής προσπάθειας να ρίξουν τον Παπανδρέου, καθέν χρόνο βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αναπολούμε τα πρώτα οικονομικά μέτρα του Παπανδρέου και αναρωτιόμαστε. Δεν ήξεραν όλοι οι πολιτικοί καιροσκόποι και τυχοδιώκτες την πραγματική κατάσταση; Τότε γιατί κατέβασαν την Ελλάδα σε γενική απεργία και ανεργία; Γιατί διέλυσαν τον οικονομικό μας ιστό και μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή;
  *Γιατί ο Τσίπρας ‘’κάρφωσε πισώπλατα’’ την Ελλάδα, αρνούμενος και παροτρύνοντας κάθε τρομοκρατημένο έλληνα να ΜΗΝ πληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος?
  *Το πόσο θα ‘’πληρώσουμε’’ την εγκληματική προσπάθεια του Σαμαρά , του Βενιζέλου, του Τσίπρα και των λοιπών .. υπολειμμάτων , θα φανεί ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, μόλις παραλάβουμε τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορείας και τα έντυπα με τους επί πλέον φόρους, για την ακίνητη περιουσία. Οι μεγάλοι, ζουν κάτω από ‘’ειδικό καθεστώς’’ πατριδοκαπηλίας και ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ! Δεν πληρώνουν φόρο γιατί ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το σύστημα.
  *Βέβαια το μεγάλο γενοκτονικό φορολογικό πακέτο, που ήδη ψηφίζεται κατά το πρώτο μέρος και ήδη ‘’προετοιμάζεται’’ και για το δεύτερο στάδιο, θα αποτελέσει την ταφόπετρα των συνταξιούχων, τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των μικρομεσαίων και τέλος την αρχή της γενοκτονίας αφού ελάχιστοι νέοι θα μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουν οικογένεια με παιδιά, στις νέες απάνθρωπες και εθνοκτόνες συνθήκες που συνειδητά δημιουργούν οι προδότες της ‘’αριστεράς’’.
  * Τώρα θα αντιληφθούμε πόσο ΛΑΘΟΣ κάναμε που ‘’διώξαμε’’ τον Γιώργο και επί πλέον ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ και την Ελλάδα. Σύντομα έρχεται η ώρα που θα νιώσουμε όλοι πόσο κακό κάναμε στα παιδιά μας ‘’ψάχνοντας’’ την …ΣΩΤΗΡΙΑ των 18 !!! …προγραμμάτων του Αντώνη την ξεφούσκωτη ρεζέρβα του Βαγγελάκη και την πρωτόγνωρη ΑΠΑΤΗ και προδοσία του Τσίπρα και όλων όσων ‘’υπηρετούν’’ τα συμφέροντα αυτών που τους ‘’έφεραν’’ στην κυβέρνηση.
  Τώρα, που η πατρίδα μας ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ! και όχι στους Έλληνες.
  Και μη ψάχνετε για ενόχους και εξιλαστήρια θύματα. Ο καθρέφτης είναι αμείλικτος !!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.