ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου για το νομοσχέδιο Βερναρδάκη

«Ανατρέπεται η παθογένεια, η αντιπαραγωγικότητα, οι πελατειακές σχέσεις στο Δημόσιο»

Χαρακτηριστικά μείζονος μεταρρύθμισης προσδίδει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κυβερνητικές πηγές, με ειδική άτυπη ενημέρωση, υποστηρίζουν ότι αλλάζουν όλα με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε νωρίτερα από το υπουργικό συμβούλιο.

«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει και καταθέτει άμεσα το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. Με την πρωτοβουλία αυτή ανατρέπεται ένα καθεστώς παθογένειας, αντιπαραγωγικότητας, πελατειακών σχέσεων, το οποίο κυριάρχησε για δεκαετίες

στον Δημόσιο Τομέα, με ευθύνη των κομμάτων του παραδοσιακού δικομματισμού.», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, που προσθέτουν τα εξής:

«Βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση είναι:

Α. Ο νέος τρόπος επιλογής ανώτερων στελεχών για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης μέσα από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Β. Το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού και δομών της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Γ. Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βάση αντικειμενικά προσόντα και μόνο.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η διαφορετική αντίληψη για τον Δημόσιο Τομέα που εισάγεται με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση και που προωθεί την αξιοκρατία και την πλήρη αποκομματικοποίηση. Και αυτό σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία:

- Προώθησε ένα τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης, σχεδιασμένο για μαζικές απολύσεις και υπηρεσιακούς εκβιασμούς στο δημόσιο.

- Διαμοίρασε τις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις με αναλογικά ποσοστά ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα, χωρίς καν να το κρύβει. (Το περίφημο 4-2-1)

- Ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 προσπάθησε να καταστήσει πρακτικά αμετακίνητους τους διοικητές, που με καθαρά κομματικά κριτήρια είχε διορίσει σε δημόσιους οργανισμούς».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ..ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΛΟΓΩ »ΑΜΕΣΗΣ» ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ????
    =====================================================
    »Mε ΠΝΠ, ο Τσίπρας, διέγραψε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ: Τα μνημόνια, το χρέος, την ανεργία, την ΗΘΙΚΗ, την τιμιότητα , την πατριδοκαπηλία που διαθέτει»

    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

    -Πέντε χρόνια καταστροφής και φόβου φτάνουν στο τέλος τους. Μείναν 6 και μια ημέρες για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του. Είναι ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη γιατί ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την προκοπή.
    -Ο λαός μας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και θέλω να τιμήσουμε σήμερα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και έχουν την τύχη να δουν δυο φορές στη ζωή τους ανάσταση. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση την άλλη εβδομάδα για όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες της δημοκρατίας.
    -Πρίν 5 χρόνια το πιο διεφθαρμένο σύστημα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και φόρτωσαν στον λαό τα χρέη των τραπεζών. Φόρτωσαν στον κόσμο της εργασίας τα χρέη λίγων οικογενειών.
    – Αντικατέστησαν το Συνταγμα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η χώρα κυβερνάται με αλληλογραφία από κατώτερους υπαλλήλους της τρόικας. Και σήμερα θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας.
    -Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο!
    Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.

  2. XAM 21:52 13/01/2016

    Κύριε Τσίπρα με τρόμο και φόβο

    βλέπουμε ότι έβαλες υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, τον αρχισυκοφάντη ‘’τρομοκράτη’’ εσωτερικής ‘’κατανάλωσης’’ και ‘’ελέφαντα διπλωμάτη σε υαλοπωλείο’ στο εξωτερικό’’ και είναι απίστευτο ότι διέπραξες τέτοια ανοησία και ιδεολογική προδοσία. Από εκείνη τη στιγμή πίστεψα πως είσαι όχι μόνο ακατάλληλος πολιτικός, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τυχοδιώκτης. Τόλμησες να μας προσβάλλεις και να μας προκαλέσεις τόσο άθλια και τόσο ΗΛΙΘΙΑ με την παρουσία σου και μόνο δίπλα στον Καμμένο?
    Και έχεις έστω και παραμικρή ελπίδα κατά νου ή πιθανότητα, ότι θα βρεθεί κάποιος σοβαρός οικογενειάρχης, επαγγελματίας, υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο κάποιος ιδεολόγος ότι θα σε ξαναψηφίσει?
    Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και ζητάς εκλογές ή δημοψήφισμα?
    Σε ποιούς ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και τι τους υπόσχεσαι?
    Σε ποιους Ευρωπαίους συμμάχους απευθύνεσαι και τους ‘’εκβιάζεις’’ ότι θα κάνεις …κι ‘’άλλο’’ δημοψήφισμα? Πιστεύεις ότι είμαστε ηλίθιοι ή ΚΑΦΡΟΙ?

  3. NMan. 21:45 13/01/2016

    Σήμερα, τι άλλο θα προσθέσει ώστε να ‘’συγκινήσει’’ τους πολίτες και να ξεχάσουν όλα όσα έχει υπογράψει και ‘’έρχονται τρέχοντας’’?

    [[Η κυβέρνηση δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα
    Ο Αλ. Τσίπρας πρίν από τις υπογραφές ‘’θανάτου’’ και γενοκτονίας της Ελλάδας, στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπογράφουμε την ευθανασία της χώρας
    Εμμένει στην πολιτική διαπραγμάτευση η Ελλάδα ως ισότιμος εταίρος και όχι με τελεσίγραφα, ενώ πρέπει να γίνει σαφές ότι η νέα κυβέρνηση δεν υπογράφει την πράξη ευθανασίας της χώρας: το μήνυμα αυτό έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας.

    Η Ελλάδα διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος και όχι με τελεσίγραφα ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός
    Και με τα λόγια του Αλ. Τσίπρα «τη λύση στο αδιέξοδο του Eurogroup δεν θα τη δώσουν οι τεχνοκράτες, θα την δώσουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στο παρελθόν της υποτέλειας, της κατάθλιψης, της μιζέριας, της αναξιοπρέπειας, για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».
    «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται, δεν θέτει αλλά και δεν αποδέχεται όρους. Δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

    ΣΧΟΛΙΟ. Ευθανασία είπε…?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.