ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε σινεμά;

Πρεμιέρα για τον «Νοτιά» του Μπουλμέτη

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα... Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει...

ΝΟΤΙΑΣ
NOTIAS Κομεντί. Διάρκεια: 99'
Σκηνοθεσία :Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστούν : Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης , ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» μέσα από φροντισμένη και ποιοτική παραγωγή με άψογες ερμηνείες ρίχνει μια ευαίσθητα πειστική, όσο και τρυφερά νοσταλγική, ματιά σε μια περίοδο που σφράγισε ανεξίτηλα την πρόσφατη ιστορία της χώρας , σχολιάζοντας με κωμική ευστοχία την Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

secretInTheirEyesΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ
SECRET IN THEIR EYES Θρίλερ. Διάρκεια: 111'
Σκηνοθεσία: Μπίλι Ρέι
Πρωταγωνιστούν :Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούετελ Ετζίοφορ, Ντιν Νόρις, Αλφρεντ Μοίνα

Δύο ανερχόμενοι ντεντέκτιβ, ο Ρέι και η Τζες, υπό την επίβλεψη της αρχηγού τους, Κλαιρ, κάνουν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η έφηβη κόρη της Τζες έχει δολοφονηθεί βίαια κι ανεξήγητα. Έπειτα από δεκατρία χρόνια εμμονικής έρευνας, ο Ρέι βρίσκει ένα στοιχείο που πιστεύει ότι θα εξιχνιάσει την υπόθεση. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος όμως, για τα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις που έχει η ανάγκη για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή.
Ριμέικ της αργεντίνικης παραγωγής «Το μυστικό στα μάτια της» του Χουάν χοσέ Καμπανέλα που τιμήθηκε με όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Αξιόπιστο καστ που χτίζει αποτελεσματικά την αίσθηση της απειλής και την απογοήτευση από τη δικαιοσύνη αλλά με τίποτα η ταινία δεν προσεγγίζει τη δύναμη της πρωτότυπης αφήγησης. Χώρια που το κεντρικό μυστήριο έχει διαφοροποιηθεί δραστικά για να ταιριάζει στο χαμόγελο των εκατομμυρίων δολαρίων της Τζούλια Ρόμπερτς και στο εξίσου προσοδοφόρο μελαγχολικό διαφημιστικό αέρα της Νικόλ Κίντμαν.

 

hursΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
HRUTAR / RAMS Κοινωνική. Διάρκεια: 93'
Σκηνοθεσία: Γκρίμουρ Χακόναρσον
Πρωταγωνιστούν : Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σαρλότ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενίσον

Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα τους οι αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας και να απομακρυνθούν από το τόπο όλοι οι κτηνοτρόφοι ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Όμως, τα δυο αδέλφια δεν εγκαταλείπουν τη γη τους κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο. Καθώς οι αρχές πλησιάζουν να επιβάλουν την εκκένωση της περιοχής τα αδέλφια, θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων από τον αφανισμό ώστε να μην «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.

Ένας ύμνος στους δεσμούς του ανθρώπου με τα ζώα, που παιανίζει προβάλλοντας με αυθεντικότητα τις σχέσεις που αναπτύσσονται σε μικρές, απομονωμένες κοινότητες όπου το περιβάλλον προσδιορίζει καταλυτικά τον παράγοντα «ζωή». Συγκινητικά ανθρωπιστική ταινία που μεταμορφώνεται υποδειγματικά από μια κομψή και ήπια, σχεδόν παράλογη, κωμωδία σε μια δριμύτατη ρεαλιστική τραγωδία Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα “ Ένα Κάποιο Βλέμμα” στο Φεστιβάλ Καννών 2015.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.