ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Από το μηδέν»

Ενιαίο κόμμα του Κέντρου πρότεινε ο Κωνσταντινόπουλος

Τον σχηματισμό μίας νέας ενιαίας παράταξης του Κέντρου από το «μηδέν» πρότεινε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Να πάμε σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης, χωρίς καμία προϋπόθεση. Πρότεινα και προτείνω, ακόμα και οι βουλευτές να εκλεγούν από εκεί και αφού φτιάξουμε το πολιτικό μας στίγμα, να μετασχηματιστούμε σε ένα ενιαίο κόμμα όλοι μαζί. Μετά θα εκλέξουμε την ηγεσία μας», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «στο Κέντρο υπάρχουν διάφορες δυνάμεις, αλλά εδώ το ζητούμενο είναι, ποιος μπορεί να εκφράσει τις κοινωνικές ομάδες αυτές, που υπάρχουν στο κοινωνικό Κέντρο, χωρίς ακραίες εκφράσεις».

«Πρέπει να γράψουμε μαζί, όλα τα κόμματα, οι κινήσεις, αλλά κυρίως να ενεργοποιήσουμε έναν κόσμο, έναν κόσμο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, προοδευτικό. Το κοινωνικό Κέντρο έχει ένα συστατικό, την αλήθεια, την αλληλεγγύη, έχει την επιχειρηματικότητα, δεν έχει άκρα, δηλαδή δε μπορεί να είναι στο Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ''αρραβωνιαστεί'' τον κ. Καμμένο», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσεγγίσεων με τη ΝΔ, ο βουλευτής είπε ότι «αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο, εγώ δεν το βλέπω», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «εμένα άβυσσος, το έχω ξεκαθαρίσει, το έχω πει πολλές φορές, με χωρίζει με τη Χρυσή Αυγή».

«Με τη ΝΔ έχουμε διαφορετικές αξίες, διαφορετικές πολιτικές, μας χωρίζει η ιστορία», είπε, αν και, όπως προσέθεσε, «όταν χρειάστηκε, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και προς όφελος της χώρας, κάναμε μία συμφωνία, για να μπορέσει να βγει η χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση».

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «εμείς είμαστε πολύ καθαροί, και το λέμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα, ότι αυτά που γίνονται σήμερα για τους αγρότες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, δεν βοηθάνε, από εκεί και πέρα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.