ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο παρά πέντε της αξιολόγησης

Επαναφέρει θέμα ομαδικών απολύσεων το ΔΝΤ

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στο παρά πέντε της έναρξης της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης του Μνημονίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΔΝΤ -σε ενισχυμένο πλέον ρόλο- εγείρει ένα ακόμη «καυτό» θέμα, το Εργασιακό, δηλαδή κυρίως τις ομαδικές απολύσεις.

Το Μνημόνιο προβλέπει για το Εργασιακό ότι η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ενωση έπειτα από διαβούλευση ομάδας εμπειρογνωμόνων με διεθνείς οργανισμούς, περιλαμβανομένης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Αυτή η διαδικασία έπρεπε να έχει δρομολογηθεί από τον Οκτώβριο.

Δεδομένου ότι η ατζέντα της πρώτης αξιολόγησης είναι ήδη εξαιρετικά βαριά με το Ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, το Εργασιακό είχε σιωπηρώς πάρει αναβολή. Πηγή της ευρωζώνης, μάλιστα, είχε αναφέρει τον περασμένο Νοέμβριο ότι το εργασιακό θα πάει στη δεύτερη αξιολόγηση.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ «ζεσταίνει» και πάλι το θέμα, που ήταν πάντα από τα αγαπημένα του, βάζοντάς το στο τραπέζι με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει της πρώτης αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.