ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η …σοβαρή ιδιαιτερότητα της «πρώτης αριστερής χρονιάς»!

Θυμηδία και μόνο προκαλεί το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας (και με δύο διακυβερνήσεις ισχνής αποτελεσματικότητας στη πλάτη τους), οι μεγαλόσχημοι ιθύνοντες και προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζονται με τον ίδιο ρυθμό και ένταση το «θαύμα» που επέφερε η Πολιτική Ανατροπή (sic), στην Ελλάδα και ότι είναι ανάγκη και, κυρίως, εθνική προτεραιότητα να συνεχιστεί απαρέγκλιτα ή ίδια πορεία, ώστε, να πετύχουν όλους τους στόχους που έβαλαν για να ανασυγκροτήσουν την ελληνική κοινωνία. Μπορεί, ασφαλώς, στις επετειακές εκδηλώσεις που λαμβάνουν, αείποτε, χώρα σ’ αυτόν τον τόπο «να επιτρέπονται όλα!» λόγω και του ρόλου που, ακριβώς, έπαιζαν αυτές - τούτες οι εκδηλώσεις -βλ . τον φολκλορικό και τον καθολικά ψυχαναλυτικό -, στη ελληνική κοινή γνώμη, αλλά, φευ, στις εποχές που ζούμε και στις «φιέστες» ακόμη μπαίνουν διακριτές κόκκινες γραμμές : και για την, καλώς ειπείν, επετειακή προπαγάνδα υπάρχουν όρια. Διαφορετικά, οι φιέστες και η προπαγάνδα χάνουν, ολωσδιόλου, και το λίγο κύρος που τους έχει απομείνει καταλήγοντας μια απλή μάζωξη διερχόμενων πολιτών : μια εμποροπανήγυρη χωρίς πωλητές, χωρίς πάγκους και προϊόντα προς πώληση.

Αντί, λοιπόν, η πρώτη επέτειος διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αφορμή για περισυλλογή, αυτογνωσία, σοβαρό απολογισμό και, -γιατί όχι;-, αυτοκριτική θεώρηση, προκειμένου, να εμπεδώσει ένα ελάχιστο κλίμα σύνεσης, συνεννόησης και συναίνεσης με τον λαϊκό παράγοντα στήθηκε στο όρθιο(!), με χιλιοχρονίτικα και, εντελώς, έωλα πολιτικά υλικά. Την ίδια ώρα που η μισή Ελλάδα βρίσκεται «στο πόδι» και η άλλη μισή ετοιμάζεται να την ακολουθήσει, η υψιπετής κομματική προπαγάνδα επιλέγει να συνεχίζει τις δοκιμασμένες, ωστόσο, λίαν αντιλαμβανόμενες πομφόλυγες, από το να προτάξει με καθαρότητα τους λόγους, ας πούμε, για τους οποίους προωθεί μια πολιτική που επισήμως και κατ’ εξακολούθηση έχει διακηρύξει ότι δεν την πιστεύει!! Και μόνο η αναντιστοιχία που παραγάγετε από τη μεγάλη – μείζονα απόκλιση μεταξύ λόγων και έργων αυτής της (συγ) κυβέρνησης στοιχειοθετεί την …σοβαρή ιδιαιτερότητα της «πρώτης αριστερής χρονιάς» που αν συνεχίσει με τοιούτον ή ανάλογο τρόπο δεν θα συμπληρώσει την δεύτερη!!!

Όθεν, η «πρώτη φορά αριστερά» ακολούθησε, δυστυχώς, αυτό που απέφευγε ιστορικά και η ίδια (η αριστερά), να κατονομάσει : την «πεπατημένη οδό» του παλαιοκομματικού, υποτίθεται, συστήματος που αρέσκονταν να συμπλέκεται μετωπικώς και ενθέρμως πλην, όμως, να διαπλέκεται με επιτυχία και σε βάθος : χωρίς ίχνος διαφάνειας, χωρίς επαρκή λογοδοσία και αυθεντικό ρηξικέλευθο πολιτικό πολιτισμό πραγματοποίησε επιτόπια στροφή πάνω στον άξονα που ή ίδια χάραξε και κινούνταν (!), με άμεσο αποτέλεσμα όχι μόνο τη στρέβλωση και τη σύγχυση, αλλά, να βρεθεί, πράγματι, από μόνη της εκτός οδοστρώματος. Κινούμενη, εκ των πραγμάτων, σε «δρόμο» που δεν γνωρίζει και, προπαντός, δεν της ανήκει (εφόσον στρατηγικά και πολιτικά ανήκει σε κείνους που η ίδια με περίσσια οίηση κατήγγειλε), είναι πρόδηλο πως, λίαν συντόμως, θα πληρώσει το τίμημα που της αναλογεί, αλλά, με το ίδιο νόμισμα που έκαμαν λογαριασμό οι «κακοί» προγενέστεροι! Αν και τούτο στρατηγικά δεν αποτελεί πολιτική ολίσθηση, δομική αποσάθρωση και καταφανής αποτυχία τότε τι αλήθεια αποτελεί για έναν κομματικό σχηματισμό πολιτική ολίσθηση, δομική αποσάθρωση και καταφανής αποτυχία;..

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΩ.Σ 9:26 27/01/2016

    αν παρακολουθώ καλώς τα πράγματα ο κ. τάγκας έχει βγάλει το όπλο του και πυροβολεί ότι κινείται. και όσον αφορά το συριζα σαν… στόχος αυτή τη στογμή είανι ότι πρέπει. ενας χρόνος «πρώτη φορά αριστερά» η καταστροφή δεν έχει τέλος.μας φτάνει και μας περισσεύει λοιπόν ένας χρόνος και ποτέ μη κλείσει δεύτερος κ. Τάγκα…. .. .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.