ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία

Υπουργός έστειλε κατά λάθος SMS σε δημοσιογράφο αποκαλώντας την «τρελή μάγισσα»!

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από μια δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ, την οποία χαρακτήριζε «τρελή μάγισσα» σε SMS του, το οποίο και της έστειλε κατά λάθος ενώ το προόριζε για άλλον.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Αυστραλίας, ο Πίτερ Ντάτον πίστευε ότι έστελνε το SMS στον πρώην υπουργό Πόλεων και Αστικής Ανάπτυξης Τζέιμι Μπριγκς, ο οποίος αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραίτηση αφού κατηγορήθηκε από μια δημόσια υπάλληλο για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια εξόδου του σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ.

Ο Ντάτον χαρακτήριζε «τρελή μάγισσα» τη δημοσιογράφο Σαμάνθα Μέιντεν αντιδρώντας σε άρθρο της στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου News Corps σχετικά με την παραίτηση του Μπριγκς, αλλά το έστειλε σε λάθος παραλήπτη.

«Της ζήτησα αμέσως συγγνώμη και αυτή έκρινε ότι το εννοούσα», διευκρίνισε ο υπουργός σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του.

«Εδώ και χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα μεταξύ μας και (αυτό το περιστατικό) μας έκανε να γελάσουμε», πρόσθεσε.

Η Μέιντεν δήλωσε και αυτή σήμερα ότι δεν προσβλήθηκε.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές εφημερίδες, το SMS περιείχε εξαιρετικά άκομψες εκφράσεις. Ήταν «δηλητηριώδες», σημειώνει η Daily Telegraph, η οποία ανήκει στην News Corp.

«Ναι, με χαρακτήρισε τρελή μάγισσα, αλήθεια είναι αυτό», σημείωσε η δημοσιογράφος στην Australian Broadcasting Corporation.

«Δέχθηκα πολύ ευχαρίστως τη συγγνώμη του Πίτερ Ντάτον. Μόλις μου έστειλε αυτό το μήνυμα που έλεγε 'Αγόρι μου, είναι μια λιγάκι τρελή μάγισσα', του έστειλα ένα μήνυμα στο οποίο του έγραφα: "Αγόρι μου, έστειλες το μήνυμά σου στην τρελή μάγισσα».

«Είναι λιγάκι λάθος ενός πρωτάρη», πρόσθεσε εξάλλου η Μέιντεν, συμπληρώνοντας ότι δεν αξίζει ωστόσο να παραιτηθεί γι'αυτό.

Ο Μπριγκς, ο υπουργός που παραιτήθηκε είχε, σύμφωνα με τις εφημερίδες, περάσει το χέρι του στους ώμους μιας νεαρής υπαλλήλου του προξενείου και την είχε φιλήσει στο μάγουλο κατά την διάρκεια μιας εξόδου σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ. Κατά την παραίτησή του παραδέχθηκε ότι είχε υποπέσει σε ένα «σφάλμα επαγγελματικής κρίσης».

Το SMS αυτό του Ντάτον δεν είναι η πρώτη γκάφα που κάνει. Τον Σεπτέμβριο είχε αναγκαστεί ξανά να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από ειρωνικό σχόλιο που είχε κάνει σχετικά με την άνοδο της στάθμης των υδάτων η οποία απειλεί τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.