ΕΛΛΑΔΑ

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία

Λίγοι τελικά οι υποψήφιοι για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και φαίνεται πως δεν εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία...

Εκπνέει σήμερα Τρίτη η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία σε δύο από τις πέντε υγειονομικές περιφέρειες, δεν εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

Για παράδειγμα, στην 1η υγειονομική περιφέρεια Αττικής, έως το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ανήλθαν σε 213. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ωστόσο ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού αυτού αφού μόλις σε μία μέρα ο αριθμός των αιτήσεων παρουσίασε αύξηση 67% (από 127 αιτήσεις την περασμένη Παρασκευή σε 213 χθες το μεσημέρι).

Στη 2η υγειονομική περιφέρεια Πειραιά και Νήσων με 32 νοσοκομεία, αντίστοιχα είχαν υποβληθεί 90 αιτήσεις για τις θέσεις του διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες πέντε υγειονομικές περιφέρειες.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα συνεκτιμηθούν και  προσόντα όπως «προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική  συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης». Στα ...προαιρετικά προσόντα περιλαμβάνεται και το κοινωνικό  έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη  συμμετοχή  των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

news247.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.