ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό

Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα

O πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε σήμερα, χωρίς να το έχει προαναγγείλει, ένα θεραπευτικό κέντρο για ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα κι έναν οίκο ευγηρίας για να «προβάλει την αξία και την αξιοπρέπεια της ζωής σε κάθε περίσταση» ανακοίνωσε το Βατικανό.

Αυτές οι επισκέψεις αποτυπώνουν την αντίθεση του ποντίφικα στις ιατρικές μεθόδους που στοχεύουν στην επίσπευση του τέλους της ζωής, ακόμα και στην περίπτωση που οι ασθενείς έχουν βυθιστεί σε μη αναστρέψιμο κώμα.

Για τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που διατρανώνει την αντίθεσή του στην ευθανασία, πρέπει να γίνεται σεβαστή η φυσική ολοκλήρωση της ζωής.

Αυτή η αιφνιδιαστική επίσκεψη σε συνοικία στα περίχωρα της Ρώμης είναι μία από τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει προσωπικά ο Πάπας, χωρίς την παρουσία του τηλεοπτικού φακού, στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου του Ελέους.

Ο Φραγκίσκος επισκέφθηκε στην αρχή το «Casa Bruno Buozzi», όπου διαμένουν 33 ηλικιωμένοι, κατόπιν το «Casa Iride» ένα κέντρο όπου διαμένουν έξι ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα με τις οικογένειές τους.

«Μπροστά στην κουλτούρα των αποβλήτων, ο Φραγκίσκος ήθελε να προβάλει τη μεγάλη σημασία που δίνει στους ηλικιωμένους, στους παππούδες και τις γιαγιάδες και την αξία και την αξιοπρέπεια της ζωής σε κάθε περίσταση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.